Roland HS-5

Heldigital övningsmixer med audiointerface och USB-inspelning, COSM-eff. för git/bas/sång

8 370 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 392 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001408
  • Kontakta oss för leveranstid

HS-5 är en digital mixer som gör det möjligt för upp till fem musiker att repa/jamma tillsammans via hörlurar. Varje musiker kan ställa in sin egen balans i mixen vilket gör det hela mer exakt och effektivt för alla inblandade. Den har inbyggda COSM-effekter för gitarr, bas och sång – inklusive förstärkarmodellering för gitarr och bas. Man kan också lägga på reverb och andra effekter på sången. Det går att väldigt enkelt göra stereoinspelningar direkt till ett USB-minne utan att använda en dator eller så kopplar man sin HS-5 direkt till en dator via USB och då kan man spela in varje kanal på ett separat spår! Man kan också spara inställningar för varje enskild musiker.

Highlights

  • Användarvänlig digital mixer med ljudkvalitet i toppklass och USB
  • Upp till fem musiker kan öva eller jamma via hörlurar
  • Har individuella kontroller för balansen i monitormixen
  • COSM-förstärkarmodellering + sångeffekteter. Inbyggt reverb
  • Spelar in i stereo direkt till ett USB-minne
  • Kan anslutas till dator via USB för multispårsinspelningar

VAR OCH EN AV DE FEM ANSLUTNA MUSIKERNA KAN STÄLLA IN BALANSEN I SIN EGEN MONITORMIX

Alla anslutna musiker kan ställa in sin egen monitormix via de centralt placerade switcharna MIX A till D. Tillsammans med mastermixen kan upp till fem musiker balansera sin egen monitormix. Så fort en generell mix har fastställts kan den enskilde musikern använda MY MIX-ratten för att ställa in volymen på sitt instrument. Inställningar görs via enkla handgrepp. Värden visas tydligt på den LED-ring som omger varje ratt så de är lätta att överblicka. Man kan också koppla in en extra HS-5 och köra dem parallellt för band med upp till 8 medlemmar.

FYRA KANALER MED FÖRSTÄRKARMODELLERING FÖR GITARR OCH BAS SAMT SÅNGEFFEKTER

HS-5 ger dig möjlighet till professionell gitarr-/basförstärkarmodellering på fyra kanaler; kanal A till D. Det innebär att musikerna kan koppla sina gitarrer och basar direkt HS-5 och jamma med samma feeling som om de spelat via förstärkare. Den som sjunger får också ljud i studioklass via inbyggd kompressor för varje mickingång. Via intuitiva kontroller på panelen kan HS-5 användare snabbt justera saker som EQ, panorering och ratta in den exakta mängden gitarrist eller kompression.

SPELA IN PÅ DITT USB-MINNE I STEREO ELLER GÖR MULTITRACK-INSPELNINGAR DIREKT TILL DATORN

Anslut ditt USB-minne till MEMORY-jacket på HS-5 och du kan med några enkla knapptryck spela in allt ni gör i stereo. Man kan också ansluta direkt till sin dator via COMPUTER-porten så att varje kanal kan spelas in på ett separat spår. Det innebär att man kan göra kompletta flerspårsinspelningar enbart genom att kombinera detta enkla system med sin DAW. Denna kraftfulla kombination bildar ett otroligt enkelt och mångsidigt system för att skapa kompletta ensembleinspelningar.

EN METRONOMFUNKTION FINNS OCKSÅ MED

Timing är viktigt under både repetition och inspelning och därför innehåller HS-5 en inbyggd metronom så att alla kan spela synkront. Tryck på CLICK-knappen så får man ett metronomklick – viktigt många gånger när man övar. Tempot kan sättas genom att slå takten på samma knapp.

SPARA ALLA INSTÄLLNINGAR

”Snapshot”-funktionen gör det möjligt att spara alla befintliga inställningar till ditt USB-minne*. Genom att spara allt kan man enkelt återuppta vid en senare tidpunkt, till exempel om man byter replokal eller har haft ett längre speluppehåll.