Korg NUVIBE

Vibrato/Chorus effektpedal

3 795 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 202 kr/månad

  • Artikelnr: 0553051908
  • Kontakta oss för leveranstid

Univibe som effekt dök upp för första gången nån gång i början på 60-talet men det var först 1969 på den berömda Woodstock-festivalen (tack vare en viss gitarrist) som Univiben fick sitt stora genombrott. Ett halvt sekel senare så har Korg tillsammans med den ursprunglige skaparen till Univibe slagit ihop sina påsar, resultatet ser ni här och kallas Nuvibe.

Nuvibe är den historiskt mest korrekta univibe-pedalen på marknaden idag och är byggd på i stort samma sätt och med samma specar som originalet. Hjärtat i originalet var uppbyggt runt en CdS fotoresistor, en del som inte tillverkas längre. Korg har i stället tillsammans med univibes skapare tagit fram en helt egen krets uppbyggd på 79 transistorer som exakt efterliknar originalets egenskaper.

Precis som hos originalet så kan du byta mellan antingen Vibrato eller Chorus som du sedan kan forma med rattarna ”Intensity” och ”Speed”. Nuvibe är bestyckad med 10 st ”Wave Sliders” som låter dig att skapa helt egna LFO’er. Detta ger möjlighet att inte bara skapa det klassiska Univibe-soundet utan också helt egna ljudlandskap.

Till Nuvibe så medföljer det en dedikerad expressionpedal som inte bara möjliggör att styra hastighet. Till exempel så kan du också stänga av modulationen separat via fotkontrollen vilket ger dig full kontroll i alla situationer. Nuvibe fungerar dessutom som buffer och har även true bypass, du behöver med andra ord inte oroa dig för signalförlust eller liknande.

Egenskaper

  • Kontroller: Volume, Wave, Intensity, Speed
  • Knappar: Effekt(On/Off, Mode: (Chorus/Vibrato)
  • Drivs via adapter DC9V (Extra tillbehör ) eller 6 st AA-batterier (cirka 4 timmars batteritid).
  • Mått och vikt: Nuvibe: 260 × 170 ×67mm, 1.5 kg , Expression Pedal: 94 × 246 × 81 mm, 1.1 kg