Roland SP-404A Linear Wave Sampler

Linear Wave Sampler, percussion synth och step-sequencer. 29 inbyggda DSP-effekter, 12 professionella performance pads och medföljande SD-kort.

5 490 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 272 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001252
 • Kontakta oss för leveranstid

SP-404A Linear Wave Sampler är designad för livebruk och expanderar ljuden från Roland AIRA TR-8 Rhythm Performer för en kraftfull kombination av samples och percussion-syntes. Det snabba och lättillgängliga arbetssättet med de erkända SP-series performance samplers är en perfekt kombination för imponerande rytmiska effekter med den ikoniska step-sequencern i Rolands AIRA TR-8.

Alla funktioner i den populära SP-404SX finns i SP-404A, inklusive dess distinkta 16-bits linjära sampling, 29 inbyggda DSP-effekter, mjuka byten mellan effekter och 12 professionella slagplattor. Plus ett nytt ljudbibliotek framtaget av ledaren i samplingsindustrin, Loopmasters och finns på det medföljande SD-kortet. Oavsett om du använder den för sig eller kontrollerar den från en TR-8, är SP-404A ett intuitivt och inspirerande tillägg till produktområdet AIRA för DJs, musiker och producenter.

Highlights

 • Sampla när som helst, var som helst med den inbyggda mikrofonen och batteridrift
 • Kan triggas från 16-step sequencern i TR-8 Rhythm Performer (TR-8 system version 1.50 eller senare krävs)
 • Har AIRAs svart-gröna färger för att matcha existerande AIRA hårdvara
 • “Sounds by Loopmasters” SD-kort inkluderar över 100 nya stereosamplingar, effekter och one-shots
 • 29 DSP-effekter, inklusive filter, delay, unika rösteffekter, subsonic, looper och mer
 • Tre kontrollrattar, 12 trigger pads och Sub Pad för snabb återtriggning
 • Sömlösa byten mellan effekter för sköna perfekta spelningar
 • Pattern sequencer med quantize mode och shuffle feels
 • Importera ljudfiler från en dator och adressera samples till pads med gratis programvara för Mac/Windows
 • Dimensioner 178 x 257 x 73 mm
 • Vikt 1.2 Kg

SP-404A kan triggas från TR-8 Rhythm Performer för kraftfulla produktioner med integrerad produktion av beats och samples. Koppla bara ihop dem med en MIDI-kabel för att kunna infoga samplingar från SP-404A och använda dem i samband med dina trum-patterns. Vart och ett av TR-8s 11 spår kan trigga en sampling på SP-404A, spela ett ljud på TR-8 eller både och vilket ger dig möjlighet att skapa intressanta lager och accenter. TR-8 kan trigga vilken sampling som helst från samtliga banker i SP-404A, vilket gör det lätt att ta fram nya ljud bara genom att vrida på ratten.

Genom att koppla stereoutgången från SP-404A till TR-8s externa audio-ingång kan du använda TR-8 som en sub-mixer och processor för samplern. I denna konfiguration kan alla samplingar som spelas på SP-404A påverkas av TR-8s kraftfulla Scatter-funktion för effekter som reverse, glitch, gate, truncate, stutter och få fram alla typer av rytmiska variationer från subtila till extrema och allt i perfekt synk. Genom att använda den externa ingången kan samplingar påverkas av TR-8s per-step Side Chain-funktion – programmera bara ett pattern med Side Chain i TR-REC Mode och få tillgång till åtta rytmiska ducking- och gate-effekter.

SP-404A har nio banker med mycket bra samplingar så du kan komma igång med med sample looping. Ljudbiblioteket på det medföljande SD-kortet skapades av Loopmasters, en av världens ledande utvecklare av samplingar. Samplingarna i biblioteket har specifikt designats för att komplettera TR-8, men fungerar utmärkt för sig själva.

Ytterligare samplingar kan laddas in via SD Card-porten som stöder SDHC kortstorlekar upp till 32 GB. Importera WAV eller AIFF ljudfiler från din Mac- eller Windows-dator med den för ändamålet avsedda mjukvaran (tillgänglig i sektionen Downloads) och adressera dem till SP-404As pads. Mjukvaran är snabb och lättanvänd då den visar SP-404As pads på skärmen och man kan konvertera filer i SP-404-format och använda i SP-404A.

Med SP-404A är sampling inte begränsat till studion. Den inbyggda mikrofonen medger enkel sampling när som helst och var som helst när inspirationen tar över och drivas av AC eller sex AA-batterier. Line inputs gör att du kan sampla direkt från en mixer eller extern enhet och det finns också en mikrofoningång för sampling med en extern mikrofon. Dina samplingar kommer alltid att låta bra tack vare SP-404As högkvalitativa samplingsformat i okomprimerade WAV-filer.

Med sina interaktiva kontroller för sequencer loop och pattern, är SP-404A gjord för att spelas på. Ta befälet med tre halkfria kontrollrattar och 12 trigger-pads av gummi plus en Sub Pad för snabb återtriggning i realti