Roland Gaia SH-01

Roland Synthesizer

8 810 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 410 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001640
  • Kontakta oss för leveranstid

Med sitt massiva sound, enkla handhavande och överkomliga pris har GAIA SH-01 högprestandaprofil kombinerat med ”old-school” charm. Den trippel-stackade ljuddelen erbjuder potent, virtuell analogsyntes samtidigt som kontrollpanelen är både rolig, vänlig och inbjudande – till och med nybörjare kan skapa grymma ljud! Det är lätt att förstå signalflödet tack vare logiskt placerade rattar, reglar och knappar. Hands-on kontroll och feta ljud gör detta kraftpaket lika lämpligt för live- och studio musiker som kompositörer och musikstuderande – oberoende av musikstil eller kunskapsnivå.

Highlights Roland Gaia SH-01

  • Mäktigt sound med tre virtuella, analoga ljudgeneratorer under skalet – var och en med dedikerad oscillator. filter, förstärkare, envelope och LFO.
  • Möjlighet att lägga upp till fem olika effekter på varandra, däribland flanger, delay, reverb, low boost med mera.
  • 64-rösters polyfoni för massiva ljud utan drop-outs
  • Underbar hands-on kontrollpanel, ger omedelbar respons och är därför också perfekt för de som vill lära sig mer om syntes
  • Kompakt kabinet med låg vikt, 37 fullstora tangenter
  • Drivs via nätadapter eller battierier – enkel att ta med sig
  • D Beam, arpeggiator och Phrase Recorder inbyggda
  • USB-portar för att spara egna patcher till USB-flashminnen och för att kommunicera audio/MIDI-data med en dator

Trippelfet Virtuell Analog
Sätt tänderna i den nya trippel-stackade, virtuella analogsyntmotorn, innehållande tre kompletta syntar som ger ett otroligt tjockt, kraftfullt sound. Släpp loss kraften från tre oscillatorer som driver en trio med multimode resonata filter, multishape LFO’s, förstärkare samt nio envelope-generatorer. Det är som att ha tre kompletta syntar i en! Med 64 toners polyfonisk röståtergivning under skalet kan GAIA SH-01 spela massiva ljud utan att toner faller ur.

Stackningsbara effekter
Från silkeslena reverb till skitiga bröl – SH-01 flexibla multieffekter kastar raskt in dina ljud i en annan dimension. Man lagra upp till fem olika effekter på varandra och skapa mängder av variationer. Bland de inbyggda effekterna finns bland annat reverb, distortion, fuzz, bit crash, flanger, phaser, pitch shifter, low boost och delay med panorering och temposynk. Det finns dedikerade kontrollrattar för att justera effekterna i realtid.

Flyttbar kraft
Med en vikt på endast cirka 4 kilo är GAIA SH-01 lätt, kompakt och helt enkelt perfekt att ta med sig. Tangentbordet består dock av 37 fullstora tangenter så att det känns naturligt och bekvämt att spela på. Synten kan drivas antingen via nätadapter eller batterier* – vilket som passar bäst för stunden. En batteristatusindikator på frontpanelen gör att man inte blir utan ström utan förvarning. Tillsammans med en batteridriven förstärkare, så som Roland’s CUBE Street, MOBILE CUBE, BA-330 eller KC-110 kan GAIA SH-01 spelas och höras över allt!* Kan drivas med åtta laddningsbara Ni-Mh ”AA” batterier

Omedelbar kontroll
Frontpanelen ger dig alla funktioner direkt under dina fingertoppar. Det finns inga dolda menyer, inget nonsens. Det är bara att spela och vrida och dra i rattar och reglar eller röra handen över den osynliga D Beam-strålen för dramatiska effekter. Den logiskt designade frontpanelen visar signalflödet från vänster till höger. Det hjälper nybörjare att förstå syntesen från start samtidigt som mer erfarna musiker älskar direktkontrollen av de olika parametrarna samtidigt som de spelar.

Phrase Recorder och Arpeggiator
Håll kvar en ton eller ett ackord och låt arpeggiatorn automatiskt skapa musikaliskt trolleri åt dig. Tempot kan ställas via tap tempo-funktionen. Dessutom kan du spela in dina riff i Phrase Recordern tillsammans med rörelserna av rattar och reglar. Kontrollerdata kan också spelas upp separat för att komplettera de toner du spelar i realtid.

USB och EXT IN
Anslut direkt till en dator (Mac eller PC) med en vanlig USB-kabel och ”streama” audio direkt till ditt favoritprogram. SH-01’s USB-portar kan också användas för att kommunicera MIDI-data och till att lagra patcher och fraser (inspelade med Phrase recordern) till ett vanligt USB-minne. För integration med externa produkter kan man använda SH-01’s EXT-ingång till att koppla in externa ljudkällor som t.ex. MP3-spelare för att kunna spela tillsammans med dina favoritlåtar eller backingtracks – pefekt både för övning och live-b