Yamaha TF-Rack

Digital rackmixer med 16 analoga mikrofon/linjeingångar och 16 utgångar, DSP med 8 effekter + 10 GEQ, 40 mix kanaler, 34 x 34 USB Audio Interface.

36 816 kr

 • Artikelnr: 0553001158
 • Kontakta oss för leveranstid

Ända sedan Yamahas första digitalmixer kom ut på marknaden 1987, har Yamaha varit i förarposition med innovativa mixers både för små klubbar, större utomhuskonserter och musikproduktion.

2015 kom TF-serien med TouchFlow Operation som ger användaren möjlighet att reagera på musiken och musikerna på scenen med en hittills osedd hastighet och frihet under en liveproduktion. Med Touchflow Operation användargränssnitt optimerat till touch-panel kontroll, kommer erfarna ljudtekniker, men även nybörjare finna det lättare än nånsin att få till den perfekta mixen. Programmerbara D-PRE förstärkare levererar en ljudkvalitet, som tillfredsställer de mest kräsna professionella öronen, medans avancerade live-recording funktioner och möjligheter för anslutning av kvalitets I/O-racks, gör mixern enastående inom många olika användningsområden.

TF-Rack är utrustad med 16 mikrofon/line + 1 stereo line ingång och 16 utgångar och har en slot till montering av expansionskort NY64-D. I likhet med de andra TF-mixarna, kan TF-Rack lätt byggas ut med upp till tre Tio1608-D I/O racks samtidigt med ett Dante NY64-D expansionskort, varigenom TF-Rack kan byggas ut till ett stort och allsidigt rack-mixer scensystem med upp till 64 ingångar och 40 utgångar.

Yamaha TF har en mängd olika QuickPro Presets som gör det lätt att sätta bl.a EQ och dynamiska förhållanden efter instrumenttyp och efter vilken mikrofon som används. Yamaha arbetar tätt ihop med mikrofontillverkare som Audio-Technica, Sennheiser och Shure där de analyserat ett stort antal mikrofoner, musikinstrument, högtalare och in-ear monitorsystem för att framställa perfekta förinställda pre-set bibliotek.

Olika software applikationer erbjuder trådlös mixning, personlig monitor-mixning eller offline setup som blivit mycket populärt och vanligare i digitala konsoller. TF-serien går ett steg till och erbjuder tre dedikerade appar med gränssnitt som blivit en naturlig förlängning av konsolens egna device. TF Editor till Windows och Mac (Windows 8 PC med multi-touch skärm), TF StageMix som iPad-applikation och MonitorMix med individuell trådlös kontroll över AUX-sends från upp till 10 telefoner, iPads eller iPod Touch enheter samtidigt.

Under utvecklingen av TF-serien, byggde Yamahas ingenjörer vidare på deras existerande, välkända, mixer-interfaces, och tillförde intuitiv kontroll via touch-skärms teknologi, som blivit mycket utbrett inom många andra områden av vardagen. På TF-serien kan de flesta justeringar göras via touch-skärmen och interfacet kommer snabbt bli helt naturligt att använda för alla användare, oavsett om du har erfarenhet av Yamahas tidigare/andra konsoler, arbetat med andra digitala konsoler eller aldrig använt en digitalmixer förr. TF-serien låter dig uppnå de önskade resultatet snabbt och effektivt. Det är dessutom fysiska kontroller runt om displayen för ytterligare förfinad kontroll och precision.

Specifikationer

 • 40 input mixer kanaler (32 mono + 2 stereo + 2 returns)
 • 20 AUX (8 mono + 6 stereo) + stereo + Sub buses
 • 8 DCA grupper med Roll-out
 • Intern DSP processor med 8 effekter + 10 GEQ
 • 16 analoga XLR/TRS combo mikrofon/lineingångar + 1 analog RCA stereo linjeutgång
 • 16 analoga utgångar, 8 XLR + 8 TRS phone
 • 34 x 34 digital in och uppspelningskanaler via USB 2.0 + 2 x 2 via USB storage device
 • 1 expansion slot för NY64-D Dante audio interface kort med upp till 128 kanaler (64 in/64 ut) okomprimerat 48 kHx 24 bit digital audio (extratillbehör)
 • Dimensioner 480 x 132 x 409 mm
 • Vikt: 9.2 kg

Korrekt uppsättning av gain, kompressor och EQ kräver en del kunskap och erfarenhet. Även professionella ljudtekniker lägger mycket tid på dessa inställningar. TF-mixern innehåller många nya funktioner, som gör denna process snabb för alla.

1-knob EQ & 1-knob COMP: En knapp för att ställa in det idealiska ljudet
En erfaren ljudtekniker kan göra mycket med en kompressor; den kan väcka en gitarr till liv, ge punch i en bas, strama till virveltrumman och få vokaler at