Boss AD-10 Acoustic Preamp

Akustisk preamp/DI och multieffekt med 2 kanaler, 4-bands EQ, inbyggd looper och kompressor.

4 490 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 230 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001523
 • Kontakta oss för leveranstid

inspirerande som när man spelar instrumentet rent akustiskt. AD-10 är din lösning på detta gamla problem och erbjuder avancerade verktyg som ger dig möjlighet att få en fyllig och naturlig akustisk klang varje gång du spelar. AD-10 är en fullfunktions tvåkanals akustisk preamp/DI-pedal med förstklassig ljudkvalitet, omfattande ljudformande egenskaper och flexibla kopplingsmöjligheter. Till det adderar vi inbyggda effekter för ambience, chorus och delay, vilket eliminerar behovet av att behöva bära med sig externa ljudprocessorer.

Men AD-10 tar akustisk preamp-design till en helt ny nivå med sin enastående funktion – BOSS banbrytande Acoustic Resonance processing. Denna avancerade teknologi återskapar den komplexa resonans från kropp och strängar som går förlorad i de flesta mikrofonsystem och ger dig den uttrycksfulla och fundamentala spelkänslan som är så viktig för den akustiska upplevelsen. Och det finns fler funktioner med transparent anti-feedback-kontroll, minnen för ljuduppsättningar, en 80-sekunders looper, USB audio och mycket mer. Den kompakta AD-10 är mycket kraftfull men enkel att använda och är din allt-i-ett-lösning för att få imponerande akustiska klanger i varje spelsammanhang. 

Highlights

 • Professionell preamp/DI för att uppträda och spela in med en akustisk-elektrisk gitarr
 • Acoustic Resonance återskapar den varma och fylliga resonans som går förlorad med de flesta mikrofonsystem
 • Fyrbands EQ och variabelt low-cut-filter avstämda för att ge optimerade möjligheter att forma ditt akustiska gitarrljud
 • Multibandskompressor med MDP-teknologi ger transparent kontroll över dynamik
 • Nyutvecklade anti-feedback-funktioner kontrollerar feedback och behåller samtidigt en balanserad klang
 • Två kanaler med individuell EQ för att koppla in två instrument eller mixa flera mikrofonsystem
 • Inbyggda effekter såsom ambience, delay och chorus med flera ljudtyper och justerbara parametrar
 • Boost-funktion med justerbara ljudinställningar
 • Minnesfunktion för att spara 10 ljuduppsättningar
 • Inbyggd looper med 80 sekunders inspelningstid
 • XLR och ¼-tums telekontakter för att koppla till PA-system, scenmonitorer, förstärkare och externa effekter
 • Fungerar som USB-ljudkort för att spela in till och spela upp från dator
 • Snabb och exakt inbyggd stämapparat
 • Kompakt och portabel design; drivs av nätadapter eller sex AA batterier

Med avancerad BOSS-teknologi och en genomtänkt design är AD-10 en dröm som blivit sann för seriösa akustiska gitarrister som konstant strävar efter den absolut bästa ljudåtergivningen. Med många ljudformande funktioner och ett intuitivt handhavande kan vem som helst skapa exceptionella klanger snabbt och enkelt. Här finns även en avancerad funktion för att motverka feedback vilket gör det enkelt att ta sig an de olika problem som dyker upp i olika spelsituationer. Med 10 inbyggda minnesplatser kan man spara sina favoritinställningar för olika instrument och låtar. AD-10 drivs antingen av den medföljande nätadaptern eller batterier och ger stor flexibilitet för alla spelsituationer.

Piezo-mikrofoner vid stallet är utan tvekan de vanligaste mikrofonsystemen i akustiska gitarrer som spelas på scen. Men även om de har fördelar som okänslighet för återkoppling är de kända för nackdelar som ett hårt, sterilt ljud med onaturlig attack. Det beror på att de enbart förstärker ljudet från området kring stallet och utelämnar resonansen från kropp och strängar som är en del av gitarrens fylliga och komplexa klang. Magnetiska ljudhålsmikrofoner ger också en inkomplett ljudåtergivning med sina egna klangliga nackdelar. Givetvis kan man få ett naturligt resultat om man spelar i en konventionell mikrofon med det är inte praktiskt utom i extremt väl kontrollerade scenproduktioner.

Det är här AD-10s innovativa teknik Acoustic Resonance kommer väl till pass. Genom att använda sofistikerad BOSS-teknologi analyserar Acoustic Resonance din mikrofonsignal och återskapar den saknade resonansen från strängar och kropp och återställer de element som är nödvändiga för en naturlig akustisk klang. AD-10s implementering av Acoustic Resonance är starkt förbättrad jämfört med tidigare generationer och ger mer kraftfull processing, tre olika typer av resonans och möjlighet att balansera klange