Boss GT-1B

Multieffekt för bas med inbyggd expressionpedal, grafisk EQ, T-Wah och premium MDP-effekter.

2 890 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 164 kr/månad

 • Artikelnr: 0553002080
 • I webblager Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen i Västerås AB
  • Musikbörsen Norrköping

GT-1B ger basister en massiv mängd av professionella möjligheter att forma sitt ljud i en kompakt och robust enhet. Baserad på BOSS bästa ljudprocessor ger den dig full tillgång till en stor mängd av basoptimerade förstärkare och effekter för scen och studio. Det strömlinjeformade handhavandet låter dig snabbt ställa in ljud, och med control switch och expressionpedal kan du justera fler effekter i realtid. Om du kopplar upp dig till BOSS Tone Central, kan du ladda ner nya ljud, mjukvara för redigering och mer. Då den är kompakt, tålig och kan drivas av batterier, är GT-1B den ultimata mobila lösningen för alla basister.

Highlights

 • BOSS bästa ljudprocessor speciellt justerad för bas
 • Professionella förstärkarmodeller och effekter i ett lätt och kompakt pedalformat
 • Innehåller de verktyg du behöver för att optimera ditt bassljud
 • Inkluderar avancerade MDP-effekter för maximerat musikaliskt uttryck
 • Modern design utan skarpa kanter för säker transport i en instrumentväska
 • Har Easy Select och Easy Edit för att snabbt välja och redigera ljud
 • Fyra AA batterier ger upp till sju timmars mobil speltid
 • Inbyggd control switch och expressionpedal; footswitch/expressionpedal-kontakt och USB
 • Ladda gratis ner professionella ljud och mjukvara för redigering på BOSS Tone Central
 • Dimensioner 305 x 152 x  56 mm – max höjd 74 mm
 • Vikt 1.3 kg

GT-1B är utrustad med en version av BOSS mest avancerade ljudprocessor finjusterad för bas och är absolut fullpackad med ljudverktyg i toppklass. En bred mängd preamps finns tillgängliga för att forma ditt grundljud inklusive uppdaterade favoriter från GT-10B och två helt nya modeller. Utsökta MDP-effekter som limiter och distorsion använder avancerad BOSS-teknologi för att bevara ditt instruments karaktär och respons och ger dig fritt flöde för ditt musikaliska uttryck. Grafisk EQ, T-Wah och andra grundläggande effekter finns också plus effekter med stor påverkan som Harmonist, Bass Synth, Defretter, m.m. Det finns även en komplett samling av mod-, delay- och reverbeffekter och även en looper för att jamma och önblickets kreativitet.

GT-1B är designad för den mobile basisten. Den är överraskande lätt och kompakt vilket gör den idealisk för trånga scener och situationer då du behöver resa med litet bagage. Den tåliga moderna designen gör den lätt att transportera i tillbehörsfickan på din gig-bag utan bekymmer för hårda kanter som kan skada ditt instrument. Flexibel i användning då den drivs av AC eller batterier, så du kan alltid ha med dig ditt ljud oavsett var du spelar.

Med GT-1Bs intuitiva användargränssnitt är det enkelt att bygga ljud och finjustera parametrar, även om du inte tidigare arbetat med multieffekter. Dedikerade knappar ger omedelbar redigering av i varje effektkateri, som du kan redigera med tre rattar på panelen. Knapparna fungerar också som på/av-omkopplare och har statusindikatorer som vid ett snabbt önkast låter dig se vilka katerier som är i bruk. Funktioner som Easy Select och Easy Edit förenklar ljudskapandet än mer genom att låta både nybörjare och proffs att få välpolerade multieffektljud med bara några få moment.

På BOSS Tone Central finns många gratis ljudbibliotek för GT-1B. Dessa ljud, som är programmerade av duktiga basister, är färdiga att använda och är dessutom en bra utgångspunkt för avancerade basister som gillar att skapa sina egna ljud. Gratisprogramvaran BOSS Tone Studio är en fullfjädrad editor/librarian för GT-1B, och ger integrerad access till alla ljuden på BOSS Tone Central.

GT-1Bs tre fotomkopplare är smart designade för att välja ljud, aktivera stämapparaten, kontrollera looper, m.m., på en liten yta. Den dedikerade omkopplaren CTL1 kan fritt adresseras till funktioner som tap tempo, effekter på/av och många andra, och expressionpedalen och dess tåomkopplare kan styra volume, wah, pitch shift, och andra olika effektparametrar. Om du vill ha mer kontrollmöjligheter finns en kontakt där du kan koppla in två fotomkopplare eller en expressionpedal. Utöver att ge access till BOSS Tone Central och BOSS Tone Studio, låter GT-1Bs USB-port dig spela in direkt till ditt favoritinspelningsprogram.