Blackstar LT-DRIVE

Blackstar SKU – BA103007

809 kr

  • Artikelnr: 0553035802
  • 2-4 dagar

Blackstars LT-pedaler är en serie bestående av fem kompakta boost, overdrive- och distortion-pedaler som ljudmässigt matchar den prisbelönta och rördrivna HT-serien. En patenterad gain-krets levererar imponerande rörliknande respons som lämpar sig för en rad olika spelstilar. Pedalerna är solitt byggda i metall, och är inte större än att de kan placeras på ett redan existerande pedalbord.

Specifikationer

  • Type: Analog drivepedal
  • Kontroller: Gain, Level, Tone, Input, Output
  • 9V batteridriven eller extern strömförsörjning (ej inkl.)
  • Dimensioner: 60 x 54.5 x 122 mm
  • Vikt: 0.45 kg

Efter att ha arbetat med förstärkardesign hos Marshall i tju år, lämnade Bruce Kei tillsammans med tre andra anställda den brittiska förstärkargiganten för att ägna sig åt sitt eget märke Blackstar. Deras gemensamma dröm var att skapa innovativa förstärkare och pedaler, med otrolig allsidighet och fokus på varje gitarrists egna uttryck. Efter två och ett halvt år av noggranna tekniska undersökningar i ett trädgårdsskjul i Northampton England, lanserade Blackstar deras första produkter under mars 2007, som genast blev stor succé. Idag har företaget ett specialbyggt lab och studio, och inte minst ett mycket talangfullt och banbrytande team, där faktiskt alla är musiker. Artister som Gus G (Ozzy Osbourne/Firewind), Neal Schon (Journey), Silenoz (Dimmu Borgir) och James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) och många fler spelar idag på förstärkare och pedaler från Blackstar.

Allt som allt kan man säga att Blackstars produkter representerar gitarrljud från 60-talet fram tills idag, med förstärkare och pedaler med modern konstruktion och features, som gör dem både allsidiga och banbrytande.

“We hope our unique and patented innovations will take you a step closer to finding the
’sound in your head’.“