Boss MT-2W Metal Zone Waza Craft

Analog Distortion-pedal till metal och annan tung musik, Made in Japan och tillverkad med Waza Craft ”mojo” och helt analog kretslösning.

2 010 kr

 • Artikelnr: 0553002050
 • I webblager Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen i Jönköping AB
  • Musikbörsen i Västerås AB

I mer än 25 år har MT-2 Metal Zone varit en av de mest populära och inflytelserika kompaktpedalerna från BOSS och antalet sålda pedaler överträffas bara av den ärevördiga DS-1 Distortion. MT-2W är tillverkad i Japan och dränkt i Waza Craft mojo vilket tar denna ikoniska pedal till nya nivåer av tonalitet och flexibilitet. Standard-läget ger en utvecklad version av det mellanregisterfokuserade Metal Zone-soundet medan Custom-läget ger ett helt nytt brett ljud som passar perfekt för dagens diversifierade high gain-stilar.

Highlights

 • Högklassig pedal byggd med Waza Craft och helt analog kretslösning
 • Innovativ kretslösning med dubbla förstärkarsteg, byggd med diskreta analoga komponenter
 • Standard-läget uppdaterar det berömda MT-2 Metal Zone-soundet med förbättrad tydlighet och lägre brus
 • Custom-läget ger high gain-ljud med full gas med förbättrad dynamik, tightare bas och flexibel ljudbredd
 • Kraftfull trebands EQ ger stora möjligheter att forma ljudet med High, Low och svepbar Midrange och upp till 15 dB boost/cut för varje band
 • Förstklassig buffer för ett rent och klart ljud när pedalen är avstängd
 • Tillverkad i Japan
 • BOSS fem-års garanti

MT-2 Metal Zone introducerades 1991, har varit i kontinuerlig produktion sedan dess och är älskad av gitarrister överallt för sin feta och fylliga distorsion och distinkta mellanregisterfokuserade karaktär. MT-2 är kapabel att producera en mängd olika tunga gitarrljud och dess innovativa förstärkarkrets med dubbla förstärkarsteg har influerat mängder av pedaldesigners genom åren. En annan enastående funktion är den banbrytande trebands EQ’n med parametriskt mellanregister vilket ger oanade möjligheter att forma ljudet för en mängd olika tunga gitarrstilar. Pedalen var även en av de första BOSS-pedalerna med dubbla koncentriska rattar vilket gav fler kontrollmöjligheter utan att behöva öka storleken på pedalen.

Likt alla Waza Craft-pedaler kombinerar MT-2W en BOSS analog originaldesign med listiga förbättringar för utökad prestanda och flexibilitet. Kretsen med dubbla förstärkarsteg är av diskret design med noggrant utvalda komponenter vilket resulterar i oöverträffat ljud och ökad tydlighet. Även EQ:n har utvecklats med ett mjukare mellanregister och unika Q-värden specifikt anpassade för pedalens olika lägen.

MT-2W:s krets med dubbla förstärkarsteg som byggs med diskreta komponenter gör att Standard-läget tar Metal Zone:s berömda mellanregisterdrivna ljud till nästa nivå. Attacken svarar nu ännu bättre på anslag och definition och klarhet har också fått ett lyft. BOSS har lyckats reducera bruset vilket ger bättre prestanda med höga gain-inställningar.

När man aktiverar Custom-läget i MT-2W ställer det om pedalen för ett brett och stort sound som gör det idealiskt för så tt som alla tunga spelstilar. Ljudet är naturligt och öppet med ökad dynamik och rundare i det lägre mellanregistret jämfört med Standard-läget. Den har en fyllig men ändå fast och fokuserad bas till och med vid de högsta gain-inställningarna, perfekt för alla tunga riff. Ljudet rensas upp på ett fint sätt när man drar ner gitarrens volymkontroll, vilket ger en extremt välbalanserad ljudpalett.

Ända sen starten har utvecklarna hos BOSS åtagit sig att ta fram de bästa gitarrljuden med all den teknologi som finns tillgänglig, från traditionella analoga kretsar till högteknologisk DSP. Denna entusiastiska anda hålls vid liv med alla produkter i Waza Craft-serien, som ger dig exceptionella ljud och enastående svar på dynamik tack vare noggrant utvalda analoga komponenter, förfinade kretslösningar och minutiös uppmärksamhet på detaljer. I Japan betyder “Waza” konst och teknik och dessa pedaler i specialutgåva bär stolt Waza-symbolen för att representera höjden av BOSS design och hantverkskunnande.