Ibanez JS1CR

Joe Satriani ”Chrome Boy”.

58 550 kr

  • Artikelnr: 0553059754
  • Ej beställningsbar

S1CR. (Chrome) Joe Satriani ”Chrome Boy”.
Made in Japan.

JS modellen, som varit Joe Satrianis huvudinstrument i många år nu, är en lite udda fågel i Ibanez sortiment. Med en för Ibanez lite annorlunda halsprofil och spelkänsla är det en gitarr som skiljer sig en del från vad Ibanez oftast gör. Spelkänslan kan kanske beskrivas som modern vintage (det är ganska uppenbart vart han hämtat inspiration ifrån när man spelar en JS).

En gitarr där det är uppenbart att Joe tänkt ton, spelkomfort, bredd och mer ton.
JS modellen är helt enkelt en spelmässigt väldigt tilltalande tonmaskin.

Chrome Boy är utan tvekan den mest ikoniska JS modellen av alla som funnits.
De tidiga, som hade problemet att kromytan föll av och missfärgades, har blivit sanslöst dyra samlarobjekt.

Stallmicken är Joe’s nya DiMarzio® Satchur8 ™, en Alnico 8 baserad pickup följsamt mellanregister, full men tydlig bas och en varm, sjungande diskant.
En perfekt pickup för bredd och lead.

Halsmicken är en SUSTAINIAC® Driver som är kopplad till en custom ”Stealth PRO” som skräddarsytts för Joe behov. Micken ger många roliga möjligheter till helt nya typer av spel och ljud, förutom att ge oändlig sustain om man känner för det (tills batteriet tar slut, kanske skall tilläggas). Med SUSTAINIAC® funktionen av blir den en vanlig halsmick.

Joe har alltid tyckt att de två extra banden på en 24 bands hals har flyttat halsmicken för nära stallmicken och bort från vad han anser vara halsmickens ”sweet spot”.
Men efter en massa laborerande med olika mickar och test med att byta ut halsmicken mot en humbucker i singlecoilformat hittade han en lösning på att få de halsmickljud han ville åt trots en 24 bands hals. Att halsen har fler band har även gjort att formen på den undre cut-away har gjorts lite djupare in i kroppen. I övrigt är den i både ljud och spelkänsla som de vanliga JS gitarrerna.
Halsen är en 3-bit lönn/bubinga hals med en Rosewood greppbräda med medium band som fått Ibanez Prestige Fret Edge Treatment.
Halsen har en profil Ibanez kallar JS och som är rundare och mer C formad än till exempel Wizard halsar. Även greppbrädan är mer välvd (mindre platt) än Wizard halsar.

Stall: EDGE
Stallet är Ibanez klassiska EDGE, ett väl beprövat svaj av absolut toppkvalitet som blivit mallen för funktion och hållbarhet för flytande stall. Av många ansett som marknadens bästa låsbara svajsystem. Knivupphängt stall med en fantastiskt mjuk och följsam spelkänsla.
Med lite enkelt underhåll och normalt folkvett i hantering kommer det att hålla stämningen livet ut (vårt liv, inte stallets).
Svajarmsfäste som funkar med UTA20 Ultralite Tremolo Arm™

Specs:
3-delad Lönn/Bubinga JS hals.
Rosewood greppbräda.
Mother Of Pearl halsinlägg.
Medium band med Prestige Fret Edge Treatement.
Alder (Al) kropp.
JS EDGE tremolo.
SUSTANIAC (S) hals pickup.
DiMarzio Satchur8 stall pickup.
High-pass filter.
Krom hardware.
Hardcase.


Halsen:
648mm/25.5″ mensur.
Bredd vid sadel: 42.8mm.
Bredd vid 24 band: 56.4mm.
Tjocklek vid första band: 20mm.
Tjocklek vid 12 band: 22.3mm.
Radius: 250mmR.

Mickarna är kopplade på en 3-läges toggle swicth med gemensam ton och volymkontroll.