Blackstar Series One 100 Watt topp

Rörförstärkartopp på 100 watt med DPR Power Reduction, ISF-kontroll, Clean-kanal med Plexi och Class A, Overdrive-kanal med Crunch och Super Crunch, MIDI och emulerad utgång.

13 999 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 627 kr/månad

 • Artikelnr: 0553034319
 • Kontakta oss för leveranstid

Serie One är Blackstars flaggskepp, och består av en mängd kraftiga high-end rörtoppar,-combos och kabinetter. Tonalt sätt presterar serien på linje med de bästa inom boutique och vintage, men är likväl inte dyrare än att den är inom räckhåll för många. Den har vunnit flera priser som bl.a. Guitarist Choice, Guitarist ld, GuitarPlayer Editors Pick och Guitar World Platinum Award.

I likhet med de flesta andra Blackstar-förstärkarna, så är också denna serien utrustad med Blackstars egna ISF-teknik (Infinitive Shape Feature), en innovativ och användarvänlig kontroll, som låter dig skruva dig från klassisk brittisk heavy metal till amerikansk scooped hi-gain. Denna kontroll låter dig justera signatursoundet i din förstärkare, och speglar återigen Blackstars sätt att tänka – finding the ’sound in your head’. Vrid kontrollen åt följande håll och du upplever:

 • Vänster – tight, fokuserad och slående respons (karaktäristiskt för amerikanska förstärkare).
 • Höger – woody, crunchy och varmt ljud (karaktäristiskt för brittiska förstärkare).

I Series One kombinerar Blackstar denna funktionen med DPR (Dynamic Power Reduction), en teknik som gör den kraftiga förstärkaren användbar i alla situationer – även på väldigt låg volym. Rörljuden- och kompressionen du vill ha behålls alltså även på volym som passa kvällsövning hemma. Förstärkarna är byggda för att tåla det professionella turnélivet, och har kabinetter byggdra av 18 mm björkfanér förstärkt med 1,6 mm stål.

Serie One har också MIDI in/ut, effektloop och emulerad högtalarutgång med både balanserad och obalanserad utgång via XLR och tele.

Specifikationer

 • Typ: Rörförstärkartopp
 • Effekt: 100 watt
 • Rör – preamp: 3 x ECC83, 1 x ECC82
 • Rör – slutsteg: 4 x EL34
 • Ingångar: Gitarr
 • Kontroller: Clean Gain, Clean Volume, Overdrive Gain, Overdrive Volume, Bass, Middle, Treble, ISF, Resonance, Presence, Master Volume, DPR
 • Kanaler: 2 – Clean-kanal med Warm (Plexi) och Bright-inställningar, Overdrive-kanal med Crunch och Super Crunch-inställningar
 • Dimensioner: 705 x 285 x 278.5
 • Vikt: 23.2 kg

Efter att ha arbetat med förstärkardesign hos Marshall i tju år, lämnade Bruce Kei tillsammans med tre andra anställda den brittiska förstärkargiganten för att ägna sig åt sitt eget märke Blackstar. Deras gemensamma dröm var att skapa innovativa förstärkare och pedaler, med otrolig allsidighet och fokus på varje gitarrists egna uttryck. Efter två och ett halvt år av noggranna tekniska undersökningar i ett trädgårdsskjul i Northampton England, lanserade Blackstar deras första produkter under mars 2007, som genast blev stor succé. Idag har företaget ett specialbyggt lab och studio, och inte minst ett mycket talangfullt och banbrytande team, där faktiskt alla är musiker. Blackstars patenterade ISF-teknik (Infinitive Shape Feature) tar dig med på en resa från klassisk brittisk heavy metal till amerikansk scooped hi-gain. Artister som Gus G (Ozzy Osbourne/Firewind), Neal Schon (Journey), Silenoz (Dimmu Borgir) och James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) och många fler spelar idag på förstärkare och pedaler från Blackstar.

Allt som allt kan man säga att Blackstars produkter representerar gitarrljud från 60-talet fram tills idag, med förstärkare och pedaler med modern konstruktion och features, som gör dem både allsidiga och banbrytande.

“We hope our unique and patented innovations will take you a step closer to finding the
’sound in your head’.“