Blackstar Series One 412A PRO

Högtalarkabinett i ’60s-stil på 240 watt med 4×12 Celestion Vintage 30-högtalare. Tillverkad av björkfanér, 8 ohm/stereo 2×16 ohm. Bottenlåda.

9 699 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 448 kr/månad

  • Artikelnr: 0553035600
  • Kontakta oss för leveranstid

Serie One är Blackstars flaggskepp, och består av en mängd kraftiga high-end rörtoppar,-combos och kabinetter. Tonalt sätt presterar serien på linje med de bästa inom boutique och vintage, men är likväl inte dyrare än att den är inom räckhåll för många. Den har vunnit flera priser som bl.a. Guitarist Choice, Guitarist ld, GuitarPlayer Editors Pick och Guitar World Platinum Award.

Specifikationer

  • Gitarrkabinett på 240 watt
  • Högtalare: 4 x 12″ Celestion Vintage 30
  • Impedans: 4 eller 16 ohm/stereo 2 x8 ohm
  • Tillverkad av solid björkfanér
  • Dimensioner:  755 x 761 x 356 mm
  • Vikt: 50 kg

Efter att ha arbetat med förstärkardesign hos Marshall i tju år, lämnade Bruce Kei tillsammans med tre andra anställda den brittiska förstärkargiganten för att ägna sig åt sitt eget märke Blackstar. Deras gemensamma dröm var att skapa innovativa förstärkare och pedaler, med otrolig allsidighet och fokus på varje gitarrists egna uttryck. Efter två och ett halvt år av noggranna tekniska undersökningar i ett trädgårdsskjul i Northampton England, lanserade Blackstar deras första produkter under mars 2007, som genast blev stor succé. Idag har företaget ett specialbyggt lab och studio, och inte minst ett mycket talangfullt och banbrytande team, där faktiskt alla är musiker. Artister som Gus G (Ozzy Osbourne/Firewind), Neal Schon (Journey), Silenoz (Dimmu Borgir) och James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) och många fler spelar idag på förstärkare och pedaler från Blackstar.

Allt som allt kan man säga att Blackstars produkter representerar gitarrljud från 60-talet fram tills idag, med förstärkare och pedaler med modern konstruktion och features, som gör dem både allsidiga och banbrytande.

“We hope our unique and patented innovations will take you a step closer to finding the
’sound in your head’.“