Roland JC-40

Jazz Chorus 40 watt gitarrkombo Med 2×10″, true stereo, distorsion, chorus, vibrato och reverb effekter.

9 920 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 457 kr/månad

 • Artikelnr: 0553002067
 • Kontakta oss för leveranstid Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen Sundsvall

JC-40 Jazz Chorus levererar Rolands legendariska ”JC clean”-ljud och chorus-effekt i en kompakt komboförstärkare med nyutvecklade funktioner för den moderna gitarristen. Likt som flaggskeppsförstärkaren JC-120, som den är baserad på, har JC-40 ett klassiskt stereo cleant ljud som är den perfekta plattformen för dina effekter. Det finns också en stereoingång för bättre prestanda med stereoeffekter, gitarr synthar, förstärkarmodellering och multieffekter. Dessutom inkluderar JC-40 inbyggda effekter, nya funktioner och uppdaterade ljud som stöder gitarristers behov idag.

Highlights

 • Legendariskt Roland ”JC clean” ton i en liten komboförstärkare
 • Stereo 40-watts förstärkare med två 10” högtalare
 • Stereo ingång gör det möjligt att få true stereo med modellerings- och stereoeffektpedaler
 • Signature Dimensional Space Chorus-effekt för stort stereoljud
 • Inbyggt och nyutvecklat vibrato, distorsion och reverbeffekter
 • Footswitch-anslutningar så att du kan slå på/av effekterna när du spelar
 • Stereo-effektloop för anslutning av externa effekter
 • Mått 592 x 251 x 436 mm
 • Vikt 15.8 kg

I 40 år har gitarrister världen över älskat det ikoniska rena stereoljudet på JC-120 Jazz Chorus förstärkaren. Med JC-40 kan du nu få detta äkta och branschstandard ljud i en mindre version av förstärkaren med innovativa och moderna funktioner. Två oberoende slutsteg och specialdesignade 10” högtalare ger ett kraftfullt stereoljud som inte försvinner i ljudbilden, medan den robusta, hållbara konstruktionen säkrar att den fungerar i flera år, både på scenen och i studion.

Förutom den feta och rena tonen har JC-40 inbyggda effekter, där alla är nya och finslipade. Dimensional Space Chorus stereoeffekt fyller scenen med 3D-ljud och har nu också valet mellan fast eller manuellt läge för ett bredare ljudregister. Nyutvecklade vibrato och reverbeffekterna är tydliga och båda kör i stereo och har en rik och varm karaktär. Det finns också inbyggda distortion, uppdaterad med läcker, fet ton för att passa alla typer av musik.

Med JC-40’s frontpanel kan gitarrister som använder stereoeffektenheter, få ett brett och fylligt ljud utan ha med två separata förstärkare. Förstärkarens rika rena ton låter dig få ut det bästa av två externa stereopedaler såsom delay, reverb och modulationseffekter. Det är också perfekt för den mer avancerade utrustningen som använder amp modellering, multi-effekter och/eller synth-egenskaper såsom GT-100, GP-10 och ME-80 BOSS och GR-55 gitarr synth från Roland.

Bakpanelen av JC-40 är fylld med olika anslutningsalternativ. Det är en effekt loop för att ansluta mono- eller stereoeffekter och du kan även välja mellan serie- eller parallelldrift. Line Out-utgång ger dig en bekväm mono -eller stereo-utgång till ett mixerbord eller inspelare medan hörlursuttaget är idealisk för tyst övning sent på kvällen eller i bussen. Den stödjer också footswitch (tillval) så att du enkelt kan slå på/av JC 40’s chorus/vibrato, reverb och distorsionseffekter medan du spelar.