Meinl Byzance Jazz 20″ Medium Thin Ride

Ride Medium Thin, Handhamrad i B20 Legering – 80 % koppar, 20 % tenn.

5 495 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 272 kr/månad

  • Artikelnr: 0553044111
  • Kontakta oss för leveranstid

Moderna cymbaler i klassisk handhamrade B20 legering. Genialiska cymbaler med d balans mellan Crash och Ride funktioner. De djupa klangerna och varma övertonsregistret levereras med d volymkontroll som också gör dom till studioteknikernas gunstlingar. Jazz är mörka och tunna med vacker sång och d bärighet. B20JMTR har ett tydligt och mörkt stocksound samt mörk och fet crash i sig!

• Handhamrad B20 Legering – 80% koppar, 20% tenn.
• Traditionell Finish med handsvarvad över och undersida.
• Tillverkade i Meinls turkiska fabrik, kvalitetskontrolleras och efterbehandlade i Meinls tyskland.
• Varm ljudkaraktär, medium sustain och volym.
• Brett ljudspektra passar flera genrer som Pop, Rock, Funk, D&B, Fusion, m.m.

Byzance:
Byzance tillverkas i Meinls turkiska fabrik enligt traditionella hantverksmetoder som är präglade av stort kunnande och yrkesstolthet. Varje cymbal gjuts av B20 legering som är av 80% koppar och 20% tenn. Det gjutna ämnet upphettas, valsas och nedkyls efter noga beprövat schema till rätt tjocklek uppnåtts. Därefter formas cymbalens klocka innan handhamringen tar vid för att skapa cymbalens form. De serier som har svarvad yta handsvarvas därefter innan de skickas till Tyskland. Varje steg i nämda process har avgörande betydelse för cymbalens ljudkaraktär och egenskaper vilket gör att ex. 16″ Thin crash tillverkas efter annat mönster än dito Heavy crash.

De råa cymbalerna skickas till Meinls tyska fabrik för kvalitetskontroll, sortering och olika efterbehandlingar som ex. lazer lo, brilliant finish, sandblästring. Cykeln är sluten och matchning mellan turkiskt hantverk och tysk kvalitetskontroll samt efterbehandling är nyckeln till framgången med Byzance varma sound och höga jämna standard.