Roland Aerophone GO

Digitalt blåsinstrument med traditionell saxofonfingersättning och 11 inbyggda ljud inkl. fyra versioner av saxofon, flöjt, klarinett och violin.

6 760 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 325 kr/månad

 • SKU: 0553001298
 • 3-6 dagar

Träblåsinstrument kan ge musik en stark emotionell prägel, särskilt genrerna klassiskt, pop, rock och jazz. För exempelvis har ljudet av saxofon förhäxat musikälskare i alla åldrar, och många kan tänka sig att spela på instrumentet – även om det inte är så enkelt. Det finns många typer av träblåsare, och att välja ett instrument kan vara svårt, särskilt när du gillar flera utav dem. Ljuden av dessa instrument gör det svårt att öva hemma, särskilt på kvälls- och nattetid. Och när du letar efter att hitta ett ställe att öva på kan det vara svårt att hålla motivationen uppe. Rolands Aerophone är ett digitalt blåsinstrument som löser alla dessa problem. För det första finns det 11 uttrycksfulla instrument ombord, bland annat ett urval av saxofonljud. Tack vare batteridrift och en inbyggd högtalare kan du spela på instrumentet vart som helst, och du kan öva vart du vill genom att plugga in ett par hörlurar. Om du kopplar dig trådlöst till din smartphone får du tillgång till extra ljud, och kan spela tillsammans med dina favoritsånger eller öva i grupper upp till 6 personer. Om du alltid har velat spela saxofon (eller flöjt, klarinett m.m.) ger Aerophone dig allt du behöver för att komma igång… och för att fortsätta.

Highlights

 • 11 inbyggda ljud inklusive fyra varianter av saxofon, flöjt, klarinett och fiolin. Dessutom finns ytterligare 50 ljud tillgängliga genom appen Aerophone Plus för iOS- och Android-enheter
 • Hörlurar låter dig spela när som helst utan att störa din omgivning
 • Du kan spela vart som hekst tack vare batteridrift och inbyggda högtalare
 • Enkel att ta med, väger endast 695g – kommer med eget soft case
 • Spela tillsammans med dina favoritsånger på din smarttelefon, med hjälp av Bluetooth
 • Spela tillsammans med upp till 6 vänner med hjälp av appen Aerophone Ensemble för iOS- och Android-enheter
 • Kompatibel med traditionell saxofon-fingersättning, kan transponeras till alla tonarter
 • Munstycket har en känslig luftsensor med samma struktur som ett traditionellt blad, för autentisk spelkänsla och kontroll, samt tekniker som vibrator och pitch
 • Controllers: Breath sensor, Bite sensor, Performance keys, Octave keys, Thumb button, Tone knob, Transpose knob, Volume knob
 • Bluetooth Ver 4.2 – Profile Support: A2DP (Audio), GATT (MIDI over Bluetooth Low Energy)
 • Intern högtalare 2.8 cm x 1, 1.5 W x 1
 • Dimensioner 128 x 78 x 454 mm
 • Vikt: 695 g

Aerophone är väldigt lätt att ta med sig och med fyra laddningsbara NI-MH (AA)-batterier kan du spela var som helst. De inbyggda högtalarna levererar högkvalitativt ljud var du än spelar utan att behöva externa kopplingar och högtalare. Med hörlurar kan du spela när du vill, natt som dag, utan att störa familj eller grannar. Välj ett ljud, ställ in volymen och börja spela. Då den endast väger 695 g är Aerophone lätt att ha med på resan och det medföljer ett mjukt fodral för dina musikaliska äventyr.

Appar för smartphone hjälper dig att snabbare lära dig dina favoritlåtar.
Som ett individuellt instrument erbjuder Aerophone inspirerande ljud. Den är dessutom lätt att ha med sig och du kan spela med hörlurar. När du använder Bluetooth® för att trådlöst koppla upp dig till din smartphone blir det ännu roligare. Aerophone Plus* är en gratis app som låter dig spela till dina favoritlåtar på din smartphone och erbjuder flera sätt att lära dig specifika låtar inklusive att sakta ner tempot på låten eller att repetera en del av låten så du kan öva fokuserat. När du använder appen får du tillgång till ytterligare 50 ljud som täcker ännu fler olika musikstilar. Du kan till och med justera olika inställningar såsom känsligheten i luftsensorn och bettsensorn och redigera fingersättningen.

Aerophone Ensemble låter upp till sju Aerophone -spelare spela trådlöst tillsammans. När de är uppkopplade via denna gratis app kan varje gruppmedlem spela med nåt av de 19 ljuden på smartphone och alla musiker kan välja sitt eget ljud. Ljuden från gruppen mixas i smartphone och om man kopplar in en liten monitorhögtalare (så som den batteridrivna Roland Cube Street EX) kan alla höra och reagera på ensemblespelet – perfekt för gatuspelningar, jam och utbildning i klassrum.

Aerophone är ett fantastiskt val för alla som lär sig ett blåsinstrument men då den är kompatibel med tradi