Roland Octa-Capture UA-1010

24 bit, 192 kHz USB2-ljudkort med 10 in/utgångar och 8 VS mikrofonpreamps med automatisk nivåreglering.

7 440 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 353 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001708
  • 3-6 dagar

Med tio ingångar, tio utgångar, åtta VS PREAMPS och en suverän 24-bitars/192 kHz audioupplösning sätter OCTA-CAPTURE en ny standard för portabla USB 2.0 ljudkort. Det har designats för audioproduktion på hög nivå och kombinerar premiumkomponenter med välkänd Roland- kvalitet och en patenterad preamp och audiokretslösning. Med sin kompakta design och excellenta ljudkvalitet är OCTA-CAPTURE inte bara det perfekta interfacet för flerspårs, datorbaserad ljudproduktion, det är också en perfekt lösning för att utöka I/O-möjligheterna hos V-STUDIO 700 och V-STUDIO 100.Brädddfylld med kvalitet och prestanda som vida överstiger dess storlek och pris – OCTA-CAPTURE är morndagens ljudkort.

Highlights

  • Åtta inbyggda mick-preampar (VS-PREAMP) med premiumkvalitet
  • AUTO-SENS-funktionen sätter automatiskt rätt ingångsnivå för alla preamparna
  • Extremt stabil low-latency VS STREAMING drivrutin
  • Fyra separata mjukvarustyrda Direct Mixers skapar egna monitormixar
  • Stöder alla marknadsledande DAW-plattformar på Mac och PC
  • Rackvinklar medföljer
  • Inkluderer Ableton Live Lite download licens

Åtta mickförförstärkare av premiumkvalitet
OCTA-CAPTURE rymmer åtta digitalt kontrollerade mickpreampar (VS PREAMPS) av premiumkvalitet, byggd med samma högvärdiga komponenter som förförstärkarna i V-STUDIO och M-400 V-Mixer.De åtta förförstärkarna har varsin XLR-ingång med separat fantommatning, low-cut filter, phase invert och digital kompression för varje kanal.

Auto Input Level Adjustment
Aldig har det varit så snabbt och enkelt att ställa in den perfekta ingångsnivån – aktivera bara AUTO-SENS-funktionen med ett knapptryck, spela på det anslutna instrumentet och OCTA-CAPTURE ställer automatiskt in optimal inspelningsnivå för varje ingång. Detta är en grymt bra funktion som ger en snabb, felsäker audioinspelning, vare sig det gäller ett fullt uppmickat trumset eller ett helt band.

Extreme Low-Latency-drivrutin
OCTA-CAPTURE erbjuder en helt otrolig stabilitet och ett USB-flöde med en “latency” som är lägst i branschen – tack vare Roland’s marknadsledande VS STREAMING teknologi. Alla nuvarande Mac och PC DAW plattformar stöds via ASIO 2.0/WDM (Windows) och Core Audio (Mac) drivrutiner. Tack vare VS STREAMING kan man använda dubbla enheter (två OCTA-CAPTURE eller en OCTA-CAPTURE och en V-STUDIO 100 eller V-STUDIO 700) på samma USB-bus utan att behöva kompromissa på stabilitet, prestanda eller audiokvalitet.

Fyra flexibla monitormixar
Utöver tradionell audioomvandling så har OCTA-CAPTURE fyra separata Direct Mixers för att kunna skapa mjukvarustyrda monitormixar. Varje mix kan routas till valfri analogutgång och kan utnyttja den interna 40-bitars DSP-processorn – perfekt för att kunna skicka unika monitormixar till hörlurar, högtalare eller inspelningsutrustning.