Roland VT-4 Voice Transformer (Aira)

Effektprocessor till sång med harmonisering, vocoding, Pitch Shifting och Hard Tuning.

3 830 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 203 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001477
  • Kontakta oss för leveranstid

VT-4 är en effektprocessor för instrumentet inom oss alla – den mänskliga rösten. Likt den mänskliga rösten är VT-4 enkel att använda men oerhört effektiv. Oavsett om du är en soloartist inom elektronika, DJ eller sångare i ett band låter VT-4 dig ta fram och forma dina egna unika rösteffekter, från subtil förstärkning till radikal förvandling. Allt finns inom bekvämt räckhåll utan krånglig programmering i djupgående menyer. Häpnadsväckande effekter så som harmonizing, vocoding, pitch shifting, hard tuning och många fler är inte svårare att ta fram än att trycka eller vrida på en kontroll. Med sin kompakta storlek och fem timmars batteridrift kan du använda VT-4 var som helst.

Dagens musik innehåller mer och mer ovanliga röster med mycket effekter vilket gör att de utmärker sig och fångar lyssnarens uppmärksamhet. Med VT- har du en mängd olika rösteffekter, både moderna och retro, utan att behöva använda en komplicerad anläggning med en dator och plug-ins. Alla effekter är i toppklass och har finns allt från delay och reverb till sinnesutmanande effekter som formant och vocoding. Än bättre är att VT-4:s live-fokuserade användargränssnitt låter dig sköta kontrollerna medan du sjunger för att kontinuerligt redigera ljuden till att passa låtarna och ditt framträdande.

Det är svårt att få tag på riktigt bra pitch- och formant-effekter, speciellt utan en dator. Dessutom är det vanligt att det blir tråkiga biljud och sidoeffekter när man redigerar den här typen av effekter i realtid. Med VT-4 får du enkel och omedelbar kontroll av både pitch och format med dedikerade faders för varje. Ändra din personlighet dramatiskt från man till kvinna, stor till liten eller d till ond – valet är ditt.

Det är lätt att skapa komplexa effekter med VT-4 och du kan också använda fler effekter på samma gång. Använd den centralt placerade Auto-Pitch-ratten för att ställa in precis rätt mängd med sköna effekter för att sedan trycka på Megaphone-knappen för lite råljudande lo-fi. Du kan också skicka vocodern genom en tape delay eller ett vintage chorus. Varje effekt har flera variationer som du kommer åt med ett enda knapptryck, så att du kan få olika karaktär på vocodern, varierade lo-fi-effekter, flerstämmig sång och distinkta varianter av reverb och delay. Sätt ihop effekterna i en kedja, ställ in kontrollerna som du vill ha dem och håll sedan en preset-knapp nedtryckt så har du sparat dina inställningar. Att byta presets och hantera kontrollerna är smidigt och direkt utan några disharmoniska biljud, tekniska konstigheter eller dropouts.

VT-4 fungerar utmärkt för sig och du kan få sångstämmor och vocoding utan nån annan insignal än din röst. Men om du kopplar en MIDI-klaviatur till VT-4 öppnas ännu fler uttrycksfulla möjligheter som låter dig styra Auto-Pitch, sångstämmor och vocodern i realtid med de toner du spelar. Du kan stämma din röst till specifika toner när du sjunger eller direkt skapa flerstämmig bakgrundssång med ackordläggningar som följer ackorden på din klaviatur. Med sitt kompakta format får VT-4 plats på de flesta keyboards och den är lätt att integrera med din övriga utrustning där den ger dig stora bakgrundskörer och funkiga vocoder-röster i mängd.

Om du sänder ut din röst via Internet, oavsett om det är en podcast varje vecka och ett spel varje natt med många deltagare, har du ett begränsat antal sätt att utmärka dig. VT-4:s kombination av kompakt storlek, enkla kontroller och möjlighet att hantera USB-audio gör den unikt lämplig att alterera din röst för YouTube-videos, spel som streamas och mycket mer. Ta dig an olika personligheter på olika ställen eller låt större än livet självt när du utmanar dina fiender. Lägg humor, spänning och variation i dina streamade sändningar – din fantasi är din enda begränsning.

Specifikationer

  • Effekttyper: ROBOT, MEGAPHONE, VOCODER, HARMONY, REVERB
  • AD/DA omvandling: 44.1 kHz, 48 kHz, 96 kHz, 192 kHz
  • USB: Audio
  • Strömförsörjning: Uppladdningsbara AA, HR6 x 4 eller Alkaline AA, LR6 x 4 (medföljer) eller USB bus power
  • Dimensioner: 174 x 133 x 58 mm
  • Vikt: 554 g