Casio GP510 BP

För att utveckla dessa pianon har Casio i samarbete med C. Bechstein noggrant analyserat hur en akustisk flygel låter och känns.

56 995 kr

  • Artikelnr: 0553002357
  • 2-4 dagar Finns produkten i butik nära dig?
    • Musikbörsen i Jönköping AB

Grand Hybrid är resultatet av ett unikt samarbete mellan Casio och den anrika flygeltillverkaren C. Bechstein, grundat 1853 och fortfarande ansedd som en av världens ledande pianotillverkare.

För att utveckla dessa pianon har Casio i samarbete med C. Bechstein noggrant analyserat hur en akustisk flygel låter och känns. Målet har hela tiden varit att skapa ett digitalt piano som ger samma upplevelse som ett akustiskt. Detta målet har man tagit fasta på helt kompromisslöst och förebilden till Grand Hybrid är tre legendariska flyglar – Berlin Grand, Hamburg Grand och Vienna Grand. De finns alla tre representerade i detta piano med sina unika klanger och egenskaper.

AiR Grand Ljudkälla
GP-510 har en förbättrad och uppdaterad version av AiR grand Sound Source. En ljudkälla med 256 rösters polyfoni. AiR Grand har en flerdimensionell morfning för att ge en trovärdig ljudrespons på hur varje tangent trycks ner. På ett akustiskt piano klingar strängarna längre vid ett längre anslag och påverkas också av hur hårt tangenterna pressas. Detta är något som ljudkällan har utvecklats för att återge så exakt som möjligt.

Naturlig hammarmekanik
Klaviaturen är en helt ny teknik med naturlig hammarmekanik och trätangenter tillverkade i samma österrikiska gran som C. Bechsteins pianon. Den nya mekanismen har riktiga hammare som följer samma rörelse som på en akustisk flygel. Genom att lyfta på locket kan man se hamrarna arbeta när man slår an tangenterna. Den här tekniken överträffar den akustiska tekniken då den möjliggör en snabbare tonrepetition än vad akustiska pianon har, samtidigt som anslaget förblir naturligt.

Ljud
GP-510 har 35 olika grundljud. Däribland tre varianter av de tre legendariska flyglarna Berlin Grand, Hamburg Grand och Vienna Grand. Utöver det finns fantastiska orgelljud, diverse elpianon, stråkar, basar med mera.

Spela på legendariska platser
Grand Hybrid har en konsertsalssimulator som återger akustiken från flera utav världens största konsertscener. Genom avancerad ljudanalys och signalprocessering har Casio återskapat de akustiska egenskaperna hos välrenommerade konserthallar, operahus, katedraler och andra platser. Du kan när som helst välja någon av dessa inställningar och få en uppslukande atmosfär till ditt spelande.

Upplev historen
GP-510 har en Scene-funktion som låter dig skapa eller välja en så kallad Scene. En egen Scene kan skapas genom att välja ett piano, en konserthallssimulator och valfria effekter. Casio har även skapat ett antal inspirerande förinställda Scenes som låter dig interagera med pianomusikens historia. Välj namnet på en känd kompositör och GP-500 kommer att ställa in ett ljud som representerar dennes musik, samtidigt som konserthallssimulatorn kommer att anpassas till en historisk plats där denna musik en gång i tiden spelades.

Spela med en symfoniorkester
Det finns en konsertspelningsfunktion som ger dig rollen som solopianist i ett storslaget orkesterackompanjerat framträdande. Ljudsystemet spelar upp orkesterdelen som ackompanjerar dig. 15 verk av Tchaikovsky, Pachelbel, Smetana med flera finns att välja mellan. Tempot kan justeras ned för att underlätta för övning.

Inspelningsfunktioner
Audioinspelning – Grand Hybrid kan spela in framträdanden på ett USB-minne.
MIDI-inspelning – Spela in ditt spelande i MIDI-format. Detta sparas direkt i pianots internminne.

Musikbibliotek
Grand Hybrid har 60 musikstycken i sitt bibliotek. Noterna för dessa stycken är inkluderade. Höger- och vänsterdelen kan övas separat. Tempot kan justeras och en A-B-funktion gör att en del av stycket kan loopas för att repeteras flera gånger.