Roland MC-101

Groovebox i en kompakt fyrakanals-version optimerad för dagens elektroniska och dance-fokuserade musik.

6 930 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 332 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001667
  • Kontakta oss för leveranstid

Producera och engagera din publik med din musik vart som helst, när som helst – utan störande moment eller komplikationer. MC-101 GROOVEBOX har alla de högkvalitativa sounds, sequencing och effekter som hos den professionella modellen MC-707, förpackat i en kompakt fyrakanals version som är optimalt portabel. Få igång kreativiteten med en inspirerande samling av “ready-to-” sounds och patterns eller skapa dina egna. Skapa en unik stil genom att importera anpassade ljud och slinr som synkroniseras till tempo. Och du kan uppträda med MC-101, trigga klipp och forma dina ljud med direkt, aktiv kontroll. MC-101 är ett professionellt produktionsverktyg som delar ljuden och många av funktionerna hos dess större syskon, MC-707. Och det finns stora fördelar med att vara liten. MC-101 är solid men ändå lätt och går i cirka fem timmar på fyra AA-batterier, så att du kan skapa ljud, trummönster och komponera musikaliska stycken nästan var som helst. Och det är inte bara ett digitalt skissblock för enkla idéer. Du kan producera fullfjädrade professionella låtar eller skapa backing tracks och komp för livespelningar.

MC-101 har en fyrspårig sequenser optimerad för att skapa dagens elektroniska och dance-fokuserade musik. Du kan använda de 16 RGB-padsen för att skapa trum-, bas- och syntmönster och producera din egen originalmusik. Utforska en musikalisk lekplats, där du fritt kan kombinera slinr och one-shots med melodiska fraser inklusive dina egna MIDI-sekvenser och importerade ljudinspelningar. Komponera och trigga klipp, ordna om, prova om igen, spela in automatisering och mycket mer. MC-101 innehåller klassiska Roland-ljud som har definierat elektro- och dance-genrer i över fyrtio år. Legendariska instrument så som TR-808, TR-909, JUNO-106 och SH-101 är alla inkluderade, redo att efterlikna klassiska ljud eller kombineras, justeras och bearbetas till helt nya ljud.

Komponera från en noga utvald samling av förinställda beats, fraser och ljud – alla specialutformade av kända artister och ljuddesigners. MC-101 är en del av en utvecklingsbar plattform. Så när du är redo för mer eller vill utforska nya genrer och stilar kan du enkelt ändra ett track genom att lägga till nytt innehåll. Varje spår innehåller en kraftfull sample-spelare så att du kan importera dina egna anpassade ljud. Använd din egen röst eller ljudet från ditt favoritinstrument från din dator. Importerade ljud kan synkroniseras med MC-101s tempo eller bearbetas med arsenal av inbyggda effekter och praktiska kontroller.

Med MC-101s breda sortiment av professionella effekter kommer din musik att låta både polerad och producerad. Varje spår har oberoende effektprocessorer med ett stort antal variationer. Ett kraftfullt chorus ger djup till pads och andra syntljud. Delays och efterklang skapar stämningsfulla stycken och tillför puls till finstämda sekvenser. Overdrive, distortion och förstärkarsimulatorer ger punch och intensitet till syntar, gitarrer, trummor och andra instrument. Du kan också köra hela mixen genom mastereffekter så som filter, bit-crushers samt en master bus-kompressor som binder ihop hela produktionen med punch och klarhet. När du är redo att vidareutveckla dina spår eller dela dina skapelser med vänner och fans kopplar du bara MC-101 till din dator med hjälp av en enda USB-kabel. Den har avancerade USB-ljudgränssnittsfunktioner och kan spela in en hel mix eller alla fyra delar till enskilda spår i din DAW. Eller sampla ljud från din DAW för att fånga backing tracks, stems eller ljudet från en mjukvarusynt till din nästa live-show.