Roland MC-707

Groovebox med 8 spår recording, sequencing och effekter, samt en palett av ljud, loopar och phrases.

13 880 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 622 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001623
  • 3-6 dagar

MC-707 GROOVEBOX har allt du behöver för att skapa en låt eller uppträda live utan en dator. Dyk ned i 8 spår med recording, sequencing, synthesizers och effekter samt en palett av ljud, loops och phrases. Spela in audio och MIDI – med deep control over timing – och tweaka faders och knappar för att få den där “in the moment”-känslan. Denna moderna GROOVBOX har mycket sting i en enda enhet. Den är djup och anpassningsbar, men rolig och vänlig och är alltid redo att skapa nåt nytt. Komponera från en utvald samling av inbyggda beats, phrases och ljud – alla designade av kända artister och ljuddesigners. Utforska en musikalisk lekplats där du fritt kan kombinera loopar och one-shots med melodiska phrases, inklusive dina egna MIDI sequences och audio recordings. Spela in och trigga clips, re-arrange, re-sample, record automation och få det hela att låta enormt med per-track och global effects.

MC-707s 8-track sequencer är optimerad för att fungera smidigt, och för att stödja dagens elektroniskt fokuserade musik och de ständigt utvecklande undergenrerna. TR-REC step sequencer är exakt som de som går att hitta i klassiska Roland-trummaskiner. Perfekt för att snabbt bygga rytmdelar. Det finns också 16 ultrakänsliga pads så du kan spela eller följa drum parts, melodiska bass lines eller polyfoniska ackordprocessioner. Sequence clips sparar till och med dina knapprörelser och note data. Detta ger dig möjligheten att skapa dramatiska, rörliga effekter som djup reverb på ett enkelt clap, slow filter sweeps och mycket mer.

MC-707 har Rolands nyaste ljudmotor som smälter samman virtual analog och modern PCM. Den är flexibel, kraftfull och låter dig gräva djups ned i dess möjligheter. Den har ljud från legendariska Roland trummaskiner och syntheszisers som är fundamentet i elektronisk musik – inklusive TR-808, TR-909, TB-303, JUNO-106 och SH-101. Men MC-707 blickar också framåt med moderna digitala och hybrida ljud, perfekt för att skapa framtida klassiker – idag.

Med MC-707:s breda utbud av effekter kommer din musik låta som en komplett produktion. Alla 8 tracks har oberoende effektprocessorer och ett stort antal variationer. Läcker chorus ger djup till pads och andra synth-ljud. Delays och reverb skapar stämningsfulla ljudbilder och rörelse för de fina sekvenserna. Overdrive, distortion och amp simulation ger injektion av crunch och intensitet till bland annat synthar, gitarrer och trummor. Du kan också köra hela din mix genom master effects som filters, bit-crushers och en master bus compressor som  förenar allt med punch och klarhet.

MC-707 är fullspäckad med praktiska kontroller och låter dig forma din musik på ett rent fysiskt sätt. Faders för varje track låter dig omedelbart mixa och arrangera delar, och du kan själv bestämma vilket ljud de olika knapparna ska ha kontroll över. Du kan till och med spela in rattrörelser så de spelar automatiskt. De 8×2 padsen är inte bara bra för att spela trummor – du kan spela melodi och ackord med velocity och även trigga audio och MIDI clips.

Med sitt avancerade USB audio interface flyter MC-707 enkelt in och ut ur din produktionssetup. Du kan spela in alla 8 delar till enskilda DAW-spår och avsluta din låt där. Eller prova ljud från din DAW för att fånga backing tracks, eller ljudet från en favoritsynth till din nästa spelning.