Roland RD-2000

Stagepiano för scenen och studio med progressiva hammer-action tangenter, 2 separata ljudmoduler, 8 zoner som kan spela och kontrollera interna och externa ljud samt software instrument.

27 690 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 1197 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001265
 • Kontakta oss för leveranstid

RD-2000 är drömmen som blev sann för pianister som spelar live. Den har dubbla ljudmotorer med Rolands bästa akustiska och elektriska pianon plus det finaste klaviaturen Roland nånsin haft i ett stage piano. Det finns massor av ensembleljud av högsta kvalitet för att klara alla musikaliska behov och dessutom två expansionsplatser för waves så att du har tillgång till ännu fler ljud. Med sitt innovativa nya användargränssnitt är RD-2000 den perfekta kontrollstationen för att arbeta med mjukvarubaserade instrument på scen.

Highlights

 • Nästa generation RD stage piano med två oberoende ljudmotorer och moderna kontrollfunktioner
 • Dedikerad ljudmotor för akustiskt pianoljud med Roland senaste teknologier ger autentisk klang i fin detalj och med full polyfoni
 • En andra ljudmotor baserad på SuperNATURAL-teknologi 128 rösters polyfoni för elektriska pianon och övriga ljud (kompatibla med RD-800 Live Sets)
 • Åtta rattar med LED statusindikatorer och nio skjutreglage för att kontrollera ljud och effekter i realtid
 • Åtta fullt adresserbara zoner för att kombinera interna ljud och externa ljudkällor (inklusive mjukvaruinstrument)
 • PHA-50 klaviatur har en hybridkonstruktion av trä och gjutna material för högklassig spelkänsla och hållbarhet
 • Klassiska elektriska pianon, inklusive Rolands legendariska RD-1000 och MKS-20
 • Rekreationer av analoga vintage-effekter, inklusive BOSS CE-1 Chorus, Roland Dimension D, med flera
 • Över 1100 icke-pianoljud inklusive orglar, stråkar, brass, syntar och många fler
 • Två wave expansionsplatser för att ladda fler ljud från Rolands Axial webbplats inklusive ljud från föregående pianon i RD-serien
 • 100 Scene-minnen för att spara och ta fram inställningar med ett knapptryck
 • Traditionell Roland pitch/mod-spak och två adresserbara modulationshjul
 • 24-bit/192 kHz USB audio/MIDI interface

Enkelt uttryckt är RD-2000s akustiska pianoljud magnifika. Det använder Rolands absolut senaste pianoteknologier baserade på vår ständiga V-Piano-forskning och den akustiska klangen är otroligt naturlig, responsiv och rikt detaljerad. Den dedikerade akustiska ljudmotorn har fullständig polyfoni som tillåter dig förverkliga autentiska pianoframträdanden utan några som helst kompromisser.

Via en andra ljudmotor baserad på SuperNATURAL-teknologi har RD-2000 en bred mängd klassiska elpianon från 60-, 70- och 80-talen. Här finns också helt nyutvecklade versioner av RD-1000 (det alldeles första RD stage pianot) och MKS-20 ljudmodul från 1980-talet. Dessa drivs av Rolands SA-teknologi (en musikalisk milstolpe) och deras musikaliska klang är omedelbart igenkännlig från den tidens stora hitlåtar. Vintage effekter finns till handa för att processa dina elpianon, inklusive det berömda BOSS CE-1 Chorus och Roland SDD-320 Dimension D. Besök Rolands speciella webbplats med historien bakom RD för mer information kring dessa och andra klassiska instrument plus demos av rekreationerna i RD-2000.

PHA-50 progressiva hammarklaviatur med escapement är den idealiska plattformen för att spela på RD-2000s responsiva akustiska och elektriska pianon. Denna innovativa klaviatur har hybridtangenter konstruerade av trä och gjutna material och kombinerar klassisk känsla med robust hållbarhet. Tillsammans med Rolands avancerade sensormekanism och design av hammare ger PHA-50 samma autentiska spelkänsla som en flygel där dina fingrar känner sig som hemma.

Med sitt intuitiva användargränssnitt är det väldigt enkelt att navigera runt i RD-2000 under en spelning. Åtta rattar och nio skjutreglage ger omedelbar kontroll av ljud, effekter och mer och rattarna har LED-indikatorer för exakt justering med direkt visuell feedback.

RD-2000 har åtta zoner dit du kan adressera ljud till olika områden på klaviaturen eller skapa kombinationer av ljud i upp till åtta lager. Med den nya Scene-funktionen, kan du spara 100 olika ”snapshots” av pianots alla inställningar och ta fram dem med en enkel knapptryckning när du spelar.

RD-2000 är utrustad med Rolands klassiska pitch/mod-spak och två modulationshjul vilket ger uttrycksmöjligheter för alla spelstilar. De två hjulen är lämpliga för detaljerade ljudjusteringar på externa syntar och kan adresseras individuellt per program.

RD-2000s dynamiska datarattar ger dig en helt ny n