Yamaha CP73

Stagepiano med 73 Balanced Hammer Standard tangenter med mattsvart finish, 57 ljud, 128 toners polyfoni med stor effektbank.

32 720 kr

  • Artikelnr: 0553000192
  • Kontakta oss för leveranstid

CP73 har ett ”E-till-E” klaviatur med 73 nya Balanced Hammer tangenter som ger dig en autentisk pianokänsla med balanserad anslagsdynamik när du spelar allt ifrån akustiskt piano till orgel  och även synt. CP73 är ett kompakt och lätt Stagepiano, vilket gör det lätt att frakta, passar perfekt för att använda i bandsammanhang eller i den professionella studion.

Yamaha CP73 och CP88 är utvecklat med över 100 års erfarenhet av pianohantverk och 45 år med synteziser innovation. Dessa innehåller autentiska akustiska och elektriska pianoljud, och har en realistisk pianokänslighet samt ett intuitivt one-to-one gränssnitt. CP88 har 88 Natural Wood Graded Hammer tangenter medans modell CP73 har 73 Balanced Hammer Standard tangenter. Ljudet är den viktigaste delen av ett musikinstrument och CP73 – CP88 innehåller ett brett utbud av piano, stagepiano och elektriska piano samt många keyboard ljud som täcker varje musikgenre.

CP73 och 88 innehåller bl.a. följande tre premium-konsertflyglar: Yamaha CFX, Yamaha S700 och Bösendorfer Imperial 290. Med över 17 års utveckling, är Yamahas CFX konsertflygel deras flaggskepp. CFX erbjuder fantastiska toner i toppen, kraftfull bas med ett otroligt dynamiskt omfång och styrkan att räcka till i en full symfoniorkester. Bösendorfer är unik bland pianotillverkare, då dom är de enda tillverkarna i världen som fortfarande använder den Wienska hantverkstraditionen.

Yamahas akustiska upright piano UI är det mest populära upright pianot i världen. UI ljudet i CP73 och CP88 har ett mycket användbart karakteristiskt vintage ljud, vilket gör CP88/CP73 perfekt till all slags musik som behöver stämningen och ljudet av ett autentiskt piano. SU7 är flaggskeppet bland Yamahas akustiska stagepianon. SU7 levererar rika resonanta toner och delar CFX consert grand tangenternas specifikationerna. CP73 och CP88 innehåller också ett stort urval av keyboardljud inklusive tonhjul (Hammond), piporgel, FM pianon, Synths, Strings m.m. Split, layer eller solo varma pads, djupa synthbaser, synth leads  och mycket mer. One-to-one användarinterface ger möjlighet för realtime interaktion och snabb hantering av ljuden.

Highlights

  • 73 Balanced Hammer Standard tangenter
  • Antal ljud: 57 (Piano: 10 / E. Piano: 14 / Sub: 33)
  • Master EQ, Delay, Reverb
  • Utgångar: L/MONO/R jack obalanserat, OUTPUT L/R XLR balanserat
  • AUX ingångar: L/MONO/R jack
  • USB TO HOST/TO DEVICE
  • Mått: 1,086 x 144 x 355 mm
  • Vikt: 13.1 kg