Nord Drum 3P

Modeling Percussion Synthesizer drum-pad till trumslagare, percussionister och producenter. Integrerad dynamisk multi-pad, kickpad -ingång, Reverb- och Delayeffekter.

6 590 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 318 kr/månad

 • Artikelnr: 0553029087
 • Kontakta oss för leveranstid

Nord Drum 3P är en ‘one of a kind’ trumsynthesizer för trumslagare, percussionister och producenter på jakt efter unika percussionljud av hög kvalitet. Med enorm dynamisk respons, d integration och stor ljudbank, är Nord Drum 3P ett inspirerande instrument som kan anpassas exakt efter dina behov, och därmed ge dig möjlighet till ett fritt och kreativt uttryck. Med Nord Drum 3P kan du lagra unika beats som kan triggas, programmeras, spelas upp och utvecklas i realtid.

Highlights

 • 6-kanals trum/percussionsynthesizer
 • Varje kanal har sin egna effekt, Drive, EQ och Ring Modulation
 • Master-effekter, Reverb (Tiled Room, Room, Plate, Stage og Hall) och Delay med Tap Tempo
 • 3e generationens sound engine med Resonance modeling, Subtractive, Ring Modulation och FM-synthesis
 • Ingång för extern kick-pad mm. med Threshold/Sensitivity-inställning och MIDI-in
 • Program: 4 banker x 50 program med trumset, 9 banker för enstaka trumljud – Bass Drums, Snare Drums, Toms, Hi-Hats, Cymbals, Percussion, Bells, Tuned Percussion, Effects, 8 User Banks x 50 för enstaka ljud
 • MIDI in/ut 5-pan DIN anslutning, Noto ON/OFF, Program Change, CC parameter control
 • 10 ljudvalskaterier: Kicks, Snares, Toms, Hihats, Cymbals, Melodic, m.m.
 • Stereoutgång 2 x tele
 • Stereo hörlursutgång – mini-tele
 • Dimensioner: 29,9 x 4,85 x 28,1 cm
 • Vikt: 1,85 kg

Alla ljud i Nord Drum 3 behandlas i realtid, nåt som ger dig möjlighet att både spela och ändra ljud och effekter utan att stanna musiken. Oavsett om du vill använda den med trumstockar eller sequencer, så har ljuden i modulen en unik dynamisk respons. Det är enkelt att viderutveckla de existerande ljuden i modulen via Tone, Noise och Click-sektionerna. Tone-sektionen är speciellt utvecklad för att låta dig utforska tonalt och harmoniskt komplexa ljud via ‘Resonant Synthesis’ (inspirerat av skinn, marimba, vibrafon, tines och cymbaler), ‘Subtractive Synthesis (Waveforms) och ‘Frequency Modulation Synthesis’.

Noise-sektionen är en väldigt kraftfull sektion där du kan skapa brus. Genom att sända brus genom Low-Pass, High-Pass eller Band-Pass filter med Cut-Off och Resonance-kontroller kan man skapa allt från lätta väsningar till häftiga bröl. ‘Noise’ kan köras genom olika typer av filter, ställas in för attack och decay, och för att reagera dynamiskt på velocity. Click-sektionen är utvecklad för att ge ljuden extremt kort attack. Välj mellan olika typer och använd Level Control för att hitta din egna personliga ‘sweet spot’.

Varje av modulens 6 kanaler har sina egna kraftfulla effekter- Drive, EQ och Ring Modulation. Equalizern är parametrisk och låter dig välja band och mängd för varje kanal. Repeat-effekten ger din en effekt som påminner om MIDI delay. Alla repeats bibehåller samma dynamiska respons från modulen. Nord Drum 3P innehåller Reverb och Delay-mastereffekter med 5 rumsalritmer med tonal färgjustering. Delay-sektionen har också Tap Tempo-modes med justerbar feedback. Reverb och Delay kan justeras individuellt för varje av de 6 kanalerna.

Nords avsikt med Nord Drum har hela tiden varit att utveckla en maskin som låter fantastiskt, men samtidigt att göra den extremt användarvänlig och svara lika bra och snabbt som en äkta trumma.