Roland Boutique SH-01A Grey

Synthesizer i Rolands Boutique-serie med 4 rösters polyfoni som baseras på den legendariska SH-101.

5 960 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 292 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001461
 • 3-6 dagar

SH-01A är en minutiös reproduktion av Rolands ikoniska SH-101, en av de mest populära klassiska syntarna nånsin. Vår Analog Circuit Behavior (ACB)-teknologi reproducerar SH-101s legendariska ljud genom att återskapa det faktiska beteendet i de analoga originalkretsarna, ända ner till små detaljer och udda besynnerligheter som har gjort synten omtyckt av musiker och producenter under årtionden. SH-01A bygger på de fantastiska ljuden och den kreativa omedelbarheten i originalet men nu i det populära Roland Boutique-formatet och erbjuder spännande nya polyfoniska möjligheter, inspirerande nya spelfunktioner  och en nivå av äkthet som bara kan komma från Roland.

Highlights

 • Ljud från den klassiska SH-101 synthesizern via ACB-teknologi inklusive bas, lead, noise, och ljudeffekter
 • Nya Unison, Chord och 4-rösters Polyphonic lägen expanderar originalets ikoniska ljudpalett
 • Inbyggd sequencer med 64 patterns att spara och ta fram
 • Enkel arpeggiator att använda live med tre uppspelningslägen, note hold och trevägs transponeringsomkopplare
 • CV/Gate output för att styra modulär- eller vintage- utrustning
 • Flera synkroniseringsmöjligheter inklusive intern och extern MIDI, MIDI via USB, LFO clock och trigger input
 • 64 användarminnen för ökade möjligheter vid livespelningar
 • Valbar avancerad LFO med nya vågformer och utökat område för clock rate
 • Skickar och tar emot MIDI control change-meddelanden via traditionella MIDI-kontakter eller USB
 • Konstruktion av hög kvalitet med frontpanel av metall
 • Högst portabel för musikskapande på resande fot
 • Drivs av batterier (4 x AA) eller via USB
 • Kompatibel med K-25m Keyboard Unit och andra Roland Boutique-tillbehör
 • Tillgänglig i begränsad upplaga i blått eller rött likt originalet SH-101

Skönhet genom enkelhet
Den nu legendariska SH-101 var en till synes enkel monofonisk synthesizer som lanserades 1982. Till skillnad från mer komplexa synthesizers som fanns då blev SH-101 snabbt populär för sitt speciella ljud och den lättförståeliga strukturen med en VCO › en VCF › en VCA › en LFO. En mängd artister upptäckte att den var snabbprogrammerad och bra på ljusa skarpa ljud och spännande ljudeffekter. Dess basljud är universellt hyllade och på nåt vis passar alla ljud den ger från sig perfekt i mixen.
Mer än trettio år senare efterfrågas SH-101s kännetecknande ljud fortfarande av elektroniska artister världen över. Den är en självklar enhet hos samlare av vintage-syntar och välutrustade studios i världsklass och kommer nu även som inspirationen bakom SH-01A.

A står för Autentisk
Ursprungliga SH-101 blir alltmer sällsynta vilket gör dem ännu dyrare på begagnatmarknaden. På grund av detta har många musiker tvingats använda sample packs, hårdvarukopior eller mjukvaruplugins löst baserade på SH-101. SH-01A återskapar korrekt det som gör originalet så speciellt och användargränssnittet är, trots att det är mer kompakt, 100% autentiskt.

Ljudet är pulserande och levande tack vare vår proprietära Analog Circuit Behavior (ACB)-teknologi. Vi använder ACB för att noggrant återskapa alla detaljer och egenheter från originalets hårdvara genom att modellera varje analog krets ända ner till komponentnivå. Personlig konsultation öga mot öga med de ursprungliga utvecklarna och obeveklig forskning bortom originalens kopplingsschema ger minutiöst återskapade beteenden från oscillator, filter och envelope – en perfekt grund att bygga på för en ny generation av “101” fans.

En genialisk, ikonisk sequencer granskad med nya perspektiv
En av de mest kreativa funktionerna i originalet SH-101 var dess 100-toners step sequencer. Tryck på Load, lägg till följande toner med legato och paus och tryck på Play. Lätt. Designad för att inspirera genom enkelhet, har SH-101s sequencer varit källan till oräkneliga basgångar och melodier på legendariska danslåtar. Men begränsning med att endast spela upp en sequence åt gången är undanröjd med SH-01A. Nu kan du spara och ha tillgång till 64 sequence patterns, perfekt för alla livespelningar. Ta fram vilket pattern när som helst och använde den ikoniska sequencern för att styra din modulära rig, hårdvarusyntar och mj