Roland MX-1 (Aira)

Samla dina syntar, trummaskiner, loopar och DAW-tracks mm i ett optimerat mixnings-instrument.

6 900 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 331 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001675
 • Kontakta oss för leveranstid

MX – 1 Mix Performer samlar dina syntar, trummaskiner, loopar och DAW-tracks mm i en prestandaoptimerad mixningsmodul. Genom att kombinera element från en mixer, kontrollyta, audiointerface och den step-baserade effektdelen är MX -1 utformad för att vara kärnan i dina elektroniska setuper . Det är en mixer som du kan spela på – och så mycket mer.

Highlights

 • 18 kanals prestanda mixer med step-sequenced FX , transport och tempo kontroll
 • Tre typer av step-sequenced Beat FX (Filter, Side Chain, Slicer) med knappar i TR-stil
 • Sex typer av Master FX (48 variationer)
 • Beat FX och FX Master kan läggas till en eller alla ingångar, Beat FX finns på alla kanaler
 • Combi mode, ger rytmisk förändring för Master FX med hjälp av step-sequencern
 • Fyra AIRA Link USB-portar stödjer Audio, MIDI, synk och bus power (på port 3) till AIRA gear
 • Mix mode ger dig sex analoga, en digital (stereo), fyra AIRA (stereo) och två PC-kanaler via mixer och FX
 • External mode ger dig 18 kanaler från DAW via mixern och FX (alla ingångar direkt till DAW)
 • Control surface till full DAW-kontroll via MIDI
 • Varje kanal har Tone/Filter rattar med tio typer EQ, filter och isolator
 • Transport och tempo kontroll med funktioner: fine, shuffle och tap-tempo
 • Du kan snabbt ladda ner kompletta inställningar, inklusive alla FX konfigurationer

Mix it up
Med sex analoga ingångar, fyra AIRA Link USB-portar, digital I/O, send och return jacks och möjlighet till att strömma 18 kanaler till och från DAW samlar MX-1 ett brett spektrum av musikaliska källor under ett tak. Men detta är ingen vanlig mixer.

De läckra och solida reglarna har sex volymkurvor vardera. Varje kanal har en justerbar Tone/Filter ratt med tio typer av filter, EQ och isolators. Mutes är lätt tillgängligt och arbetar med LED-belysta faders så att du enkelt kan se deras status, även på en mörk scen.

Med Headphone cue monitoring, gör det enkelt att beatmixa en källa eller ett spår direkt på beatet. Separata hörlurs- och master volymknappar tillsammans med läckra och ljusa mätare gör det enkelt att hålla ett öga på dina nivåer. Och allt kan sparas och laddas omedelbart, inklusive alla FX konfigurationer och alternativ.

Dramatisk, rytmisk, få önskad effekt
Det råder ingen tvekan om att effekterna spelar en stor roll när du skapar denna unika vibe som definierar ditt ljud. Och MX-1 integrerar effekter på nya och spännande sätt. Inte bara låter MX 1’s effekter fantastiska, de är också utformade för att manipuleras och att vara rytmisk känsliga, tack vare MX 1’s fokus på tempo och det TR-aktiga step interfacet.

Förutom att aux send kan skicka signalen till externa effekter har varje kanal sin egen Beat FX, inklusive: Filter, Side Chain och Slicer. Dessa läggs genom sexton TR-aktiga sequencerknappar som de du hittar på Rolands berömda trummaskiner. Detta innebär att du själv kan filtrera, ducka och slica varje kanal, skapa häftiga rytmiska variationer, polyrytmik och alla möjliga flippade grooves. Beat FX kan slås på eller av för varje kanal med dedikerade, belysta knappar.

Älskar datorer, men njuter mest av att vara ensam
Datorer spelar redan en stor roll i produktioner och de får större och större inflytande. Men de är inte alltid så bra att integreras med andra levande instrument och kräver ibland sitt eget ljudgränssnitt och controller. MX-1 tar upp dessa problem genom sin förmåga att köra i tre olika lägen.

I Control Surface-läget kan MX-1 synkroniseras med datorn och fungerar som MIDI-controller för din DAW.

I Mixer-läget kan MX-1 mixa alla anslutna källor, inklusive analoga och digitala ingångar, AIRA gear och datorns utgång. Det finns en särskild kanal för stereoutgång från din dator, men du kan också skicka datorljud till USB-kanaler 1 till 4, bara dessa inte är anslutna till nån av AIRA Link portarna. 

I External-läget kan MX-1 sända alla ingångar direkt till din DAW och agera som högkvalitativt audio interface. Och på samma gång mixa 18 kanaler tillbaka från din DAW och lägga dem på MX-1’s reglar. Detta gör att du kan använda din DAW’s inspelning, clip triggering, effekter och mixnings-funktioner med MX-1’s cue monitoring, synk och performanceoptimera