Yamaha DXR12mkII

Aktiv 2-vägs högtalare med 12″ bas woofer och 1,75″ Neodymium diskant. 1100/700 Watt Klass-D förstärkare, inbyggd 3-kanals mixer.

8 890 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 414 kr/månad

 • SKU: 0553000221
 • 3-6 dagar Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen Norrköping
  • Musikbörsen Örebro

DXR-serien har sedan starten varit känd för rå power och teknologisk innovation som pålitligt levererar imponerade hög output med överlägsen kvalité och klarhet. DXR mkII-serien lägger på ännu mer SPL och har en större, men lättare 1,75″ Neodymium HF compression driver med otroligt klar voice reproduction och musikalitet. Ännu en gång har Yamahas ingenjörsteam samarbetat med den franska högtalarspecialisten Nexo, som med avgörande insikt och expertis bidragit med flera designförbättringar. 

DXR12mkII är en extremt högspelade högtalare som kan producera upp till 134 dB SPL med imponerande 1100 Watt power. Det är den perfekta lösningen till live-ljud som kräver stor bandbredd och extremt high-resolution ljud. Oavsett om den ska användas som en enkel sång/instrumentförstärkning, kraftig lvmonitor eller ett kompakt SR-system, levererar högtalaren utan att på nåt sätt kompromissa med ljudkvalité och styrka. Högtalaren har en flexibel inbyggd mixer med upp till 3 samtidiga ingångar, vilket också gör den perfekt för enkel sång- eller instrumentförstärkning.

Highlights

 • Aktiv 2-vägs, Bi-amp högtalare, basreflexlåda
 • Frekvensgång: 52Hz – 20kHz
 • Spridning: 90° x 60°
 • Bas: 12″ cone med Voice Coi 2,5″, Ferrite
 • Diskant: 1,75″ med 1″ throat compression driver, Neodymium
 • Crossover FIR-X tuning (faslinjärt FIR filter) 48Bit DSP Processing
 • Utgångseffekt: 1100W (LF: 950W HF: 150W) / Continuous: 700W (LF: 600W HF: 100W)
 • Max SPL: 134dB
 • Processor D-CONTOUR: FOH/MAIN, MONITOR, OFF
 • HPF Control for match med subwoofer 100Hz eller 120Hz
 • Montering Top x2, Rear x1 (Fits for M10 x 18mm eyebolts), 2 x 35 mm pole för stativ med 0° och 7° vinkel
 • Dimensioner: 362 x 601 x 350 mm
 • Vikt: 18,6 kg

Alla seriens modeller har Yamahas egen FIR-X Tuning, som använder sig av faslinjära FIR-filter i crossovern. FIR-X Tuning optimerar löpande frekvens- och fasresponsen, och anpassar hela tiden tidsjusteringen mellan LF- och HF-enheterna. Detta skapar en mycket mer flytande övergång mellan de två enheterna än vad som är möjligt med konventionella crossovers, vilket resulterar i bättre klarhet och stereobild. Signalen processas enkelt med en 48-bit (76-bit ackumulator) processor och alla modeller har 24-bit A/D och D/A konvertering med sublim, dynamisk upplösning.

D-CONTOUR är en intelligent multi-bands kompressor som ger dig ett fylligt och konsistent ljud av alla output-nivåer. Genom att konstant övervaka outputen i olika frekvensband och beräkna de optimala EQ-justeringarna, uppnås den maximala ljudkvalitén och även vid högsta output-nivå spelar DXR med en enastående klarhet. På DXR-serien möjliggör D-CONTOUR en inställning som är anpassad för olika ljud – FOH/MAIN-mode och MONITOR-mode. FOH/MAIN-mode ökar lågfrekvensen för att kompensera för low-end som vanligtvis saknas när högtalarna är upphängda eller monteras på högtalarstativ. MONITOR-mode är optimerat för tillfällen då högtalaren fungerar som lvmonitor. Detta genom att tämja ner lågfrekvensen som läggs på på grund av lvreflektionen. Båda dessa modes är resultatet av otaliga timmars ljudtester med erfarna ljudtekniker, så du är säker på att multi-bands kompressorna ger ett dynamiskt, jämnt ljud med låg distortion.

I ett traditionellt system bestående av passiva högtalare med separata förstärkare och signalprocessorer, kan inställningen av olika parametrar vara komplicerat. Här kan det vara en stor fördel med aktiva högtalare där enheter, förstärkare och processorer, anpassas till varandra redan i fabriken.

Under utvecklingen av DSR, DXR och DXS har Yamaha mätt och testat hållbarheten av varje enhet, och man har mätt och lyssnat i timmar för att få fram den optimala limiter-inställningen för varje enskild modell. Utöver optimal limitering har Yamahas högtalare också många av samma skyddsfunktioner som finns i de största, professionella förstärkarna i TXn-serien. En mikroprocessor övervakar strömförsörjningen, förstärkarstegen och enheterna och skyddar alla aspekter av varje komponent.