Roland GR-55-GK Black

Gitarrsynt kombinerad med gitarrmodellering, inkl. GK-mick, lättjobbad, drygt 900 ljud, EFX, loop, USB.

10 260 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 471 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001218
 • Kontakta oss för leveranstid

Roland GR-55 revolutionerar nu gitarrsyntsegmentet med funktioner som aldrig tidigare varit möjliga. När det kommer till triggning och hastighet är GR-55 den snabbaste nånsin. Precisionsmässigt har det heller aldrig funnits nåt bättre, tack vare den nyutvecklade ”pitch detection”-tekniken. Den senaste trippelkärnade ljudmotorn innehåller ljud av världsklass, virtuella gitarrer, basar, förstärkare och syntljud på ett sett som du aldrig har hört eller upplevt förut. Oavsett om du sitter i studion eller står på scen innehåller GR-55 ett enormt bibiotek av användarklara ljud inom alla genrer. De ligger dessutom lätt åtkomliga med dedikerade knappar inom de olika katerierna. Välkommen till en ny och revolutionerande era av gitarrsyntar!

Highlights

 • En revolutionerande fusion mellan gitarrsynt och COSM gitarrmodellering
 • Upp till fyra ljudkällor samtidig, två samplingsbaserade syntljud plus COSM gitarr modellering och den vanliga gitarrsignalen
 • Enkel att ratta, enkel att spela med hundratals grymma inbyggda ljud för rock- och popgitarrister
 • Avancerad Roland-teknologi levererar ljud i världsklass och en processor som är snabbare än ljuset
 • Över 900 fullt editerbara syntljud, däribland orglar, piano, stråkar, vintagesyntar mm.
 • COSM gitarrmodellering och förstärkarmodellering
 • Dubbla effektmotorer och globala effekter som t.ex. reverb, chorus, delay och en inbyggd loop-maskin
 • Inbyggd USB audio player med fotkontroll
 • Inklusive GK3 mikrofon

NYA LJUDMÖJLIGHETER
GR-55 kraftfulla, trippla ljudmotorer består av två sampelbaserade synthesizers (med över 900 olika ljud från Rolands senaste teknik) och COSM gitarrmodellering som innehåller gitarrer, basar, förstärkare och syntmodeller. Med dessa kombinerade teknologier kan du skapa revolutionerande ljud. Patchen ”Metal Synth Lead”, till exempel,  kombinerar två typer av feta, skimrande syntmattor tillsammans med en överstyrd  och kraftfull humbuckergitarr.

LATENCY – INTE HOS ROLAND
Tack vare att Roland har dedikerat flera decennium åt forskning och utveckling inom segmentet  gitarrsyntar har en ny ”pitch detection”-teknologi sett dagens ljus – GR-55 är den absolut snabbaste gitarrsynten nånsin. Dessutom behöver inte vår COSM-gitarrmodellerande motor nån tid på sig att uppfatta vad du gör, detta medför en exakt och direkt respons av det du spelar.

SNABB HANTERING
GR-55 ger dig en direkt och snabb åtkomst av ett stort ljudbibilotek, här behövs ingen editering. Med de förprogrammerade patcherna (270 preset samt 297 user) krävs ingen lång process att nå fram till ditt ljud. Använder du dig av snabbknapparna för de olika katerierna hittar du ditt favoritljud snabbt och enkelt. Välj mellan flera hundra förprogrammerade ljud i olika katerier som pop, rock etc.

ANVÄNDARVÄNLIG
Även om du skulle vara ny i denna värld av teknologi har du inget att oroa dig över. GR-55 är kraftfull men med ett fokus på snabbhet och användarvänlighet. Vill du själv skapa dina ljud snabbt och enkelt kan du använda dig av funktionen EZ Edit som tillsammans med en stor LCD-display gör processen snabb och okomplicerad. Vill man gå på djupet så erbjuder GR-55 mängder av kontrollerbara parametrar. Proffsen kommer att uppskatta kraften i GR-55 samtidigt som nybörjarna kommer att värdesätta enkelheten i att hantera maskinen.

USB ANSLUTNING
GR-55 öppnar enkelt upp världen för musikskapande och musikproduktion med sina dubbla USB-portar. USB-porten på baksidan kan användas till midi/audio-kommunikation. Sidopanelens USB-port är dedikerad för realtids ”Audio playback” från ett USB-minne. Möjligheten finns också att styra uppspelningen av dina audio-filer via fotkontroll.