Boss CE-2W

Chorus och vibratopedal med Waza Craft innovation. stereoutgång, tillverkad i Japan.

3 210 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 177 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001861
 • I webblager Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen Stockholm
  • Musikbörsen i Västerås AB

När den lanserades 1976, var CE-1 Chorus Ensemble inte bara världens första chorus-pedal, utan även BOSS första pedal. Tre år senare pressade man in detta innovativa nya ljud i den blå CE-2 Chorus och chorus-pedaler har funnits i sortimentet av kompakta pedaler sedan dess. Fyra årtionden senare är de spatiösa, modulerade ljuden från BOSS signatureffekt fortfarande älskat av musiker överallt. För att 2016 fira 40-årsjubileet av BOSS innovation är de analoga chorus-ljuden återfödda med Waza Craft CE-2W.
CE-2Ws standardläge återskapar troget de klassiska ljuden från CE-2 och adderar ett expansivt ljudfält med stereoutgång vilket inte fanns på originalet CE-2 som var mono. CE-1 mode återskapar chorus och vibrato i stereo från den legendariska CE-1, med tillägget av variabelt chorus-djup vilket inte fanns på originalpedalen. För att fira minnet av uppkomsten av BOSS-effekter, tillverkas CE-2W exklusivt i Japan precis som originalen av CE-1 och CE-2.

Highlights

 • Specialutgåva av Waza Craft-pedal ger den ultimata BOSS ljudupplevelsen
 • Standard mode ger perfekt återskapande av det legendariska ljudet hos den legendariska CE-2 pedalen
 • CE-1 mode har både chorus och vibrato och reproducerar autentiskt de två stereoljuden från världens första chorus-pedal
 • Har nya ljud som inte fanns i originalpedalerna, samt CE-2 stereoutgångar och variabelt djup för CE-1 chorus
 • Rattar för Rate och Depth ger möjlighet att finjustera ljuden i båda lägen
 • Förstklassiga, helt analoga kretsar med bucket-brigade (BBD) delay line
 • Tillverkas i Japan för att fira 40-årsjubileet av BOSS effekter
 • BOSS fem års garanti

1975 lanserade Roland sitt “Dimensional Space Chorus” i den berömda förstärkaren JC-120 Jazz Chorus. Följande år lanserade Rolands nystartade BOSS-division stereoeffekten CE-1 Chorus Ensemble och gav musiker möjligheten att få de fylliga och spatiösa chorus- och vibratoljuden från en Jazz Chorus med vilken förstärkaruppsättning som helst. Inhyst i ett robust metallchassi med en fast strömkabel innehöll CE-1 samma analoga chorus- och vibratokretsar som Jazz Chorus förstärkaren. Även om båda dessa effekter låter bra i mono så låg det riktigt magiska med CE-1 i när man kopplade upp den i stereo med två förstärkare. Detta gav en oerhört rik och omfamnande ljudupplevelse som var en sann glädje att spela med. CE-2W ger en autentisk reproduktion av CE-1s analoga ljud, med ytterligare justering av chorus med kontroll av variabelt djup.

Kort efter att BOSS lanserat sina ikoniska kompaktpedaler 1977 började gitarrister fråga efter ljudet från CE-1 chorus i det nya mindre och batteridrivna formatet. 1979 bemötte BOSS dessa efterfrågningar med CE-2 Chorus.
Speciellt designade för gitarrister erbjöd CE-2 en mildare modulation jämfört med CE-1 och höll alltid gitarrljudet tydligt och väl definierat. Denna förfinade chorus-klang blev en omedelbar succé och ett efterfrågat ljud för gitarrspår på hitlåtar under hela 1980-talet och vidare. Utöver att autentiskt återskapa CE-2s originalljud i mono gör CE-2W det möjligt att för första gången få den klassiska pedalens mjuka modulerade ljud i stereo.

CE-1 och CE-2 representerar de tidiga dagarna av BOSS långa dedikation till innovation och kvalitet, som är starkare än nånsin efter fyra årtionden. Genom att sammanfoga dåtidens spjutspetsteknologi, tekniska kunnande, hantverk och hängivenhet till att hjälpa musiker skapa fantastisk musik är dessa milstolpar inom pedalhistoria ett uttryck för den spirituella missionen i alla BOSS produkter sedan dess. För detta minnesvärda 40-årsjubileum tillverkas Waza Craft CE-2W Chorus i Japan precis som originalpedalerna för att hedra det rika arvet från BOSS effekter.

Sedan begynnelsen har utvecklarna hos BOSS varit engagerade i att skapa de bästa gitarrljuden genom att använda den teknologi som krävs, från gammaldags analoga kretsar till high-tech DSP. Detta entusiastiska engagemang fortsätter i Waza Craft serien, vilken ger dig exceptionell klang och spelkänsla med noga utvalda analoga komponenter, förfinade kretslösningar och pedantisk uppmärksamhet för detaljer. I Japan, betyder “Waza” konst och teknik och dessa specialutgåvor av pedaler bär stolt Waza-symbolen för att representera höjdpunkterna inom BOSS design och yrkeskunnande.