Boss DC-2W Dimension C Waza Craft

Dimension-effekt som på ett magiskt sätt förbättrar bredd och djup i alla möjliga olika ljud.

2 920 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 165 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001471
 • I webblager Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen i Västerås AB
  • Musikbörsen Örebro
  • Musikbörsen Sundsvall

Den äkta Dimension-effekten från BOSS och Roland är tillbaka, nu mer flexibel än nånsin! Designad i den bästa analoga traditionen som Waza Craft representerar, erbjuder DC-2W inte bara ett perfekt återskapande av ljudet från originalpedalen DC-2 Dimension C, utan även den legendariska studiorackseffekten SDD-320 Dimension D som DC-2 var baserad på. DC-2W har samma intuitiva handhavande med fyra preset-knappar som originalet från 80-talet men har även elektroniska switchar som låser upp många ljudvariationer som inte finns på vintageenheterna.

Dimensions är högst eftertraktad av musiker och ljudtekniker på grund av dess unika spatiala process som magiskt förstärker bredd och djup på alla ljud från elektriska och akustiska gitarrer till keyboards, röster och andra ljudkällor. Byggd på originalets konstruktion och uppdaterad med moderna kretslösningar är DC-2W den enda pedalen som levererar den klassiska Dimension-upplevelsen med komplett äkthet.

Highlights

 • Högklassig pedal byggd med Waza Craft-kvalitet och helt analog kretslösning
 • Standardläget ger samma ljud som originalpedalen DC-2 Dimension C
 • SDD-320-läget återskapar autentiskt effekterna från den legendariska rackenheten Roland SDD-320 – Dimension D som hörs på otaliga hitlåtar
 • Det ikoniska handhavande med fyra knappar, uppdaterad med pålitliga elektroniska switchar och LED statusindikatorer
 • Fyra grundljud i varje läge plus sex variationer genom att trycka ner två knappar samtidigt (totalt 20 olika ljud)
 • Förstklassig buffer och förbättrad kretslösning för bypass
 • Flexibla in- och utgångar för integration i mono- eller stereoriggar, från pedalbord för gitarr eller elbas till keyboards och studiomixning
 • Tillverkad i Japan
 • BOSS fem-års garanti

Originaleffekten Dimension är berömd för sin innovativa 3D spatiala ljudbehandling som får allt att låta lite bättre. Den kallas ibland felaktigt för en chorus-effekt, men det är det faktiskt inte. Även om effekten, likt ett chorus, är tidsbaserad, är Dimensions krets helt unik och väldigt sofistikerad och adderar subtilt bredd och djup till audiokällan utan några prominenta modulationsrörelser. Det hörbara resultatet är mer öppet och naturligt och berikar varsamt ljudet eller mixen utan att få det att låta övermåttan processat.

Precis som originaleffekten Dimension erbjuder DC-2W ett enkelt och direkt användargränssnitt med fyra knappar för presets som ger olika ljudvariationer med mer bredd och djup. Där originalet hade mekaniska omkopplare har DC-2W moderna elektroniska omkopplare och status-LED för mer pålitlig prestanda. De nya omkopplarna låter dig också trycka ner två samtidigt för tillgång till ytterligare ljud. För DC-2W:s två effektlägen (S och SDD-320), finns 20 olika varianter av Dimension via de fyra knapparna.

Enligt traditionen av Waza Craft ger DC-2W analoga vintage-ljud, men med moderna uppdateringar för bättre prestanda och flexibilitet. Förutom de nya elektroniska omkopplarna har pedalen en nydesignad intern bypass-krets som är en stor förbättring jämfört med originalet DC-2. Vidare har den flexibla in- och utgångar för att integrera den i din rigg oavsett om den är i mono eller stereo, från traditionell gitarrutrustning till ljudkort och mixerbord. Likt alla andra Waza Craft-pedaler har DC-2W en förstklassig buffer för ultratransparent ljud när pedalen är av.

Kort efter dess debut 1979 blev Roland SDD-320 Dimension D det hemliga vapnet för ljudtekniker och musikproducenter världen över. Den hörs på oräkneliga klassiska låtar i alla stilar och används regelbundet än idag. Dimension D injicerar omedelbart rymd-mojo och limmar ihop ljudbilden utan att skapa ett uppenbart ”effektljud” och fungerar på allt från gitarrer, elpianon och syntar till stråkar, bakgrundssång och mycket annat.

DC-2W:s SDD-320-läge fångar magin i originalet Dimension D på alla sätt. Många ljudtekniker gillar att trycka på flera knappar på Dimension D-racket för nya och annorlunda ljud. Sanningen är att det är endast två olika ljud som är möjliga med denna odokumenterade funktion. Med de moderna omkopplarna kan man i DC-2W:s SDD-320-läge få sex olika ljudvariationer när två knappar trycks ner, inklusive fyra “inemellanljud” och två helt nya variationer.

Då den introducerades 1985 tog pedalen DC-2 Dimension C den distinkta rumseffekten från Dimension D till BOSS kompaktpedalformat. Dimension D designades för studiobruk och den hade