Boss RC-10R

Stereo looper-pedal för gitarr och bas, med 280 rytm-presets, 99 inspelnings-slots, 6 timmars inspelningstid och MIDI in/ut.

4 070 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 213 kr/månad

  • SKU: 0553001317
  • 3-6 dagar Finns produkten i butik nära dig?
    • Musikbörsen Malmö AB

BOSS erkända och marknadsledande Loop Station-produkter erbjuder ett brett sortiment som möter de unika kreativa behoven hos alla typer av musiker. RC-10R är en ny typ av Loop Station som tar sin inspiration från populära moderna scenartister som kombinerar perkussiva rytmer med låtorienterad looping. RC-10R är utvecklad för att underlätta musikskapande i stunden och ger gitarrister samt singer/songwriters ett unikt anpassningsbart verktyg för att utveckla idéer och göra sin scenshow mer dynamisk.

RC-10R för samman loopar och rytmer på det mest sofistikerade och interaktiva sättet hittills. I kontrast till de enklare stödrytmerna i andra Loop Stations har varje rytm i RC-10R kompletta låtstrukturer i olika delar. Den tvåspåriga loopmotorn arbetar seriellt och är prefekt synkroniserad till rytmen och låter dig spela in oberoende låtsektioner med egna unika rytmkomp. Två variationer av fills ger en naturlig energi vid övergångar mellan sektioner och fills för intro och outro låter dig börja och avsluta låtarna på ett strukturerat sätt.

RC-10R är redo att ta sig an alla sorters musik, från rock, pop och akustiskt till latin, jazz, electronica och mycket mer. Det finns över 280 inbyggda rytmstilar att välja mellan, alla med naturliga och organiska grooves. Om du inte hittar det du behöver bland de integrerade ljudspåren kan du enkelt importera dina egna SMF-rytmer med dedikerad mjukvara för Mac/Windows och spara dem på nåt av de 50 användarminnena. Oavsett vilken stil du väljer kan du enkelt ändra ljudkaraktären med hjälp av 16 olika trumset och önblickligen transformera ett groove från hårdrock till lätt percussion och allt däremellan. 

Även om RC-10R:s loop- och rytmmotorer fungerar tillsammans i total synk fungerar de lika bra var för sig. Du kan bygga upp två helt olika loopar utan nåt som helst rytmiskt komp, perfekt för att skapa avskalade framträdanden och utveckla ambienta ljudlandskap. Det är även möjligt att använda RC-10R som en fotkontrollerad trummaskin med realtidskontroll över låtsektionsval och fills, vilket gör den till en ypperligt verktyg vid för livekomp, jam sessions och övning. Med sina interaktiva displays och multifunktionskontroller är RC-10R en fristående kraftstation som ger mer kontroll till professionella musiker. RC-10R har ett inbyggt uttag där du kan ansluta upp till två fotomkopplare eller en expression-pedal, vilket ger utökad kontroll av stop, undo/redo, loop-volym och andra funktioner. Det finns även en komplett MIDI I/O via utrymmesbesparande TRS-minikontakter vilket öppnar upp ett flertal funktioner för direktkontakt och synkroniseringsmöjligheter med andra MIDI-enheter. 

BOSS Loop Stations är erkända för sin da ljudkvalitet och RC-10R erbjuder den högsta nivån hittills. Inspelningsmotorn har 32-bits AD/DA och 32-bits flyttalsprocessing, vilket ger ljudkvalitet som håller jämna steg med den bästa studioutrustningen. Likt alla Loop Stations är det möjligt att hålla den torra signalen 100 procent analog för att bevara kärnan i ditt ljud.

Elgitarr och rytmer har olika behov av förstärkning, gitarrister använder sig vanligtvis av sina förstärkare för att färga sitt ljud medan en trummaskin behöver ett klart fullfrekvenssystem för att låta som bäst. RC-10R löser detta åt dig då du kan skicka looparna och rytmerna till olika utgångar och separata förstärkarsystem. I de situationer då du inte kan använda två förstärkare eller bara vill använda en enklare anläggning har RC-10R en fiffig funktion: Med olika unika klangfilter kan du optimera gitarrljudet och/eller rytmljudet så att du kan använda ett enda förstärkarsystem oavsett om det är en gitarrförstärkare, ett PA-system eller studiomonitorer.

Highlights

  • Nästa generations scenverktyg kombinerar låtbaserad looping och dynamiska rytmer i ett kompakt produktformat
  • Täcker så tt som alla musikstilar med fler än 280 förprogrammerade rytmstilar som inkluderar två unika sektioner, intro/ending fills och två övergångs-fills
  • 16 flexibla trumset med högkvalitativa ljud från BOSS och Rolands rytmbibliotek
  • Stereo loop-motor med sex timmars inspelningstid och klassledande 32-bitars AD/DA och 32-bits flyttalsprocessing
  • 2 seriella spår ger möjlighet till att bygga loopar för låtar i två oberoende sektioner
  • 2 cirkulära indikatorer visar uppspelningsstatus för loop och rytmer