Dunlop M305 Tremolo

Tremolons återkomst till MXR sortimentet är varit efterlängtad för alla gitarrister där ute med ett hjärta för klassiska effekter.

2 730 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 157 kr/månad

  • Artikelnr: 0553002333
  • Kontakta oss för leveranstid
Tremolons återkomst till MXR sortimentet är varit efterlängtad för alla gitarrister där ute med ett hjärta för klassiska effekter. Tremolon har varit med och format populärmusiken helt sedan Link Wrays låt Rumble spred skräck i samhällets finare salonger på slutat av femtiotalet och fram till dagen moderna sound.
MXR M305 Tremolo har många strängar på sin lyra och kombinerar en nästan fullständig historisk palett av mästerligt framtagna tremolostilar for att tillfredsställa dagens kräsna effektkonnässörer.
Pedalens sex tremolo vågformer representerar de klassiska och ikoniska källorna till effekten samt några nya som MXRs designteam har kokat ihop själva.
Här hittar du MXRs älskade M159 Stereo Tremolos pulserande organiska sound, sedan BIAs som liknar den luxuösa, kraftiga och komprimerade tremolon från det tidiga sextiotalets rörförstärkare. REVO är en helt ny innovation från MXR som vänder vågformen baklänges för att ge den förstärkta toppar och dalar. OPTO läget efterliknar den mjuka pulserande tremolon som skapas av fotoceller som finns i många förstärkare.
SQR är inspirerad av en ikonisk pedal som producerar korta kapande och tydliga vågor. Och sist men inte minst HARM som är en phaserliknande psykedelisk harmonisk tremolo inte helt olik Uni-vibe som går att hitta i vissa sällsynta gamla förstärkare.
Trots alla dessa underbara funktioner är det lätt att använda denna pedalen. Den är lika genial som den är enkel. Med Speed, Gain och Depth rattarna ställer du in mängd, intensitet och volym. Du flyttar mellan olika lägen vid att trycka på Gain. För den som vill höja insatserna och använda pedalens mera avancerade lägen, kan man använda en MXR TRS kabel eller en TRS splitterkabel köra pedalen i antingen Stereo Input leer Output läge. Använd en M199 MXR Tap Tempo för att anpassa tempot på effekten eller en DVP3 Volume X pedal för att blanda mellan de olika lägena. Håller du inne Gain knappen lite kan du använda envelope läget som reagerar på känslighet.