Ibanez TS808DX Tubescreamer

TS808DX är det senaste tillskottet i Ibanez klasiska Tube Screamer serie.

2 475 kr

  • Artikelnr: 0553040359
  • Ej beställningsbar Finns produkten i butik nära dig?
    • Musikbörsen i Jönköping AB

I över 30 har Ibanez ”små gröna” varit de mest populära och stilbildande overdrivepedalerna på planteten. En pedal som har sets på scener och i studios världen över, i alla stilar i av musik. Med sin varma och krämiga ton med sjungande, dynamisk, sustain är det inte svårt att förstå varför.
Nu expanderar Ibanez sin palett med ”Screamers” med TS808DX.

Enkelt utryckt så är den två pedaler i en, en genuin TS808 krets kombinerat med en ren Boost funktion. Allt förpackat i ett litet och smidigt metallskal, inte jättemycket större än en vanlig TS pedal. TS kretsen har det JRC4558D chip man förväntar sig, den ser ut som en TS808 i upplägget, den låter som en TS808, den är en TS808.

Boostfunktionen har 20db tillgänglig boost, ren och ofärgande, precis som man vill ha den.
En mycket bra funktion är att man med en switch kan välja om man vill ha boosten före eller efter TS kretsen. Var man sätter den gör att den gör helt olika saker, extremt användbart.

Självklart kan man använda var ”pedal” för sig, helt oberoende av varandra.

På baksidan sitter en liten switch där man kan välja om pedalen skall jobba med 9 eller 18 volt internt (kör hela tiden fortfarande på en 9 volts adapter eller 9 volts batteri). Funktionen påverkar dynamiken i pedalen.

Lika självklart är den true bypass. Ett måste för alla som älskar de små gröna, och vem gör inte det?

Adapter ingår ej.