Ibanez AZ2204F-TAB Prestige AZ

Elgitarr med kropp av al, flammig lönntopp, lönnhals med C-profil, greppbräda av lönn, toh® T1802 tremolo och Seymour Duncan® Hyperion pickups. Inkl. hardcase.

26 995 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 1168 kr/månad

 • Artikelnr: 0553045835
 • Ej beställningsbar

AZ är resultatet av flera års testande, med många av världens bästa gitarrister som testpiloter, med målet ta fram den ultimata players player gitarren. Alltså ett extremt välljudande, lättspelat och stabilt instrument som man skall kunna spela i princip alla stilar av musik med. Behandlade lönnhalsar för att det skall vara stabila hur man än turnerar runt planeten och var man än spelar. Rostfria band för att göra dem nästan outslitliga och kännas smooth och välputsade hur mycket man än spelar. Ett perfekt fungerande stall med ett armfäste som inte glappar hur mycket du än sliter och drar i det.

AZ halsen är en modern hals med vad Ibanez kallar oval C profil. En 1 bits Prestige hals i S-TECH behandlad lönn. S-TECH är “nitrogen-heating-treatment” av trä och är en vidareutveckling av vad som brukar kallas roasted/bakat trä. Vilket på svenska i korthet innebär att träet genomgår en värmebehandling i en kvävefylld uppvärmningsprocess för att få bort vatten och kåda ur träet. Det gör träet lätt, stabilt, hållbart och helt opåverkat av luftfuktighetsförändringar. Träet blir på så sätt vattentätt och behöver därför inte lackas. Dessa egenskaper gör halsen extremt resonant, med låg fysisk vikt och mängder av sjungande sustain. En tydlig klang med oöverträffad tonseparation. Halsen är slutligen behandlad med olja vilket ger gitarren en väl inspelad träkänsla.

Halsprofil
Ibanez kallar halsen AZ oval C, vilket beskriver den rätt exakt. C med lite mer axlar skulle också passa bra. Den är kännbart tjockare än Ibanez flesta halsar, men för den skull inte fet eller klumpig. 20.5 mm vid första band och 22.5 vid band 12. Den känns modern och tillgänglig samtidigt som den känns traditionell och familjär. Greppbrädans radius är en perfekt kompromiss för att vara perfekt både för ackord och solospel. Övergången mellan greppbräda och hals är mjukt avrundad kallat ”rolled fretboard edges” vilket ger en väldigt smooth och inspelad känsla.

Kroppen
Kroppen är designad för att vara komfortabel och utan vassa kanter för att man både ska kunna stå eller sitta och spela i timmar i sträck. Avrundningen på kanterna är mjukare på baksidan än på framsidan. Halsen möter kroppen med Ibanez nya Super All Access Neck Joint, vilket är en vidareutveckling av deras väl beprövade All Access Neck Joint.

Seymour Duncan® Hyperion™ Pickups
Hyperion är en pickup framtagen i sammarbete med Marciela ”MJ” Juarez hos Seymour Duncan. En tjej som varit anställd nr.2 som Seymours högra hand sedan 1976. Hon har bland annat gjort pickups till Eddie Van Halen, Jeff Beck, David Gimour, Slash, Joe Bonamassa, bara för att nämna några. En pickup med moderat output och Alnico5 magneter. En tydlig, dynamisk pickup med bra tonseparation och en klar pick-attack. Mickar är kopplade på en dyna-MIX 10 switch med en extra w/Alter switch. Det ger väldigt många ljudmöjligheter med allt från humbucker till singlecoil.

Ibanez T1802 Tremolo
Stallet är en vidareutveckling av TOH 510, ett av väldens populäraste ej låsbara stall. Ibanez tänkte ”är detta det bästa som finns eller går det att förbättra?”, och det gjorde det. T1802 är baserat på 510an och byggt av TOH, alltså modern 2 pivot style med låsbara studs. Uppdateringarna är stallsadlar i solid titan, ett rejält solitt stålblock och ett bättre och helt glappfritt armfäste med snap-in konstruktion. T1802 har samma string spacing som 510 narrow, 10.5mm istället för 10.8mm.

TOH H.A.P®-M machine heads
Stämskruvarna är TOH® MAGNUM LOCK® vilket är top of the line låsbara stämskruvar med höjdjusterbara strängstolpar, för perfekt strängtryck över sadeln och optimal sustain och ton.

Specifikationer

 • Hals: Värmebehandlad lönn
 • Halsprofil: Oval C, ett trästycke
 • Kropp: Al
 • Topp: Flammig lönn
 • Greppbräda: värmebehandlad lönn med svarta dot inlägg
 • Självlysande dot-inlägg på sidan av halsen
 • Band: 22 Jumbo Stainless Steel med Prestige Fret Edge Treatement
 • Stall: toh® T1802 tremolo
 • Halspickup: Seymour Duncan® Hyperion™ (S) neck pickup (Passive/Alnico)
 • Mittpickup: Seymour Duncan® Hyperion™ (S) middle pickup (Passive/Alnico)
 • Stallpickup: Seymour Duncan® Hyperion™ (H) bridge pickup (Passive/Alnico)
 • Skala: 648mm/25.5”
 • Bredd vid sadel: 42mm
 • Bredd vid 22 band