Ibanez RG5120M-PRT

Elgitarr med hardcase, Prestige

20 390 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 893 kr/månad

  • Artikelnr: 0553100056
  • Kontakta oss för leveranstid

RG5120M-PRT (Polar Lights). Prestige med hardcase.
Made in Japan.

Ibanez Prestige representerar en combination av ”state of the art” tillverkningsmetoder och gammalt Japanskt hantverkskunnande. Noggrannhet och precision in i minsta detalj, i allt från träval och delar, hantverk, justering (setup) och lackarbete. Resultatet är instrument av högsta kvalitet med en oöverträffad spelkomfort där ingenting lämnas åt slumpen vare sig spel eller ljudmässigt.

Hals: Super Wizard HP
Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.
Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Mickar: Fishman® Fluence Modern
Fluence är en helt ny giv på gitarrmickar och det mest omtalade just nu.
Modern har en aggressiv ton med kraftfull attack helt fritt från oljud.
Voicong switchen låter en välja mellan två helt olika mickar (inte splitt eller parallellkoppling som i vanliga humbuckers. Antingen modern, högoutput, mick eller en annan highoutput med ett krispigt, rent ljud som är perfekt för flytande legatospel.
Voice 1 -“Modern Active High Output – The ideal active ceramic humbucker tone. Crisp, searing crunch, tight bass with no mud, and a growl”.
Voice 2 -“Modern Passive Attack – Organic, high output, passive ceramic tone. Superb distortion characteristics with Fluence dynamics and response”.

Stall: Lo-Pro EDGE
Stallet är Ibanez fantastiska Lo-Pro EDGE, ett väl beprövat svaj av absolut toppkvalitet som blivit mallen för funktion och hållbarhet för flytande stall. Av många ansett som marknadens bästa låsbara svajsystem. Lo-Pro är en lägre version av klassiska EDGE. Knivupphängt stall med en fantastiskt mjuk och följsam spelkänsla. Med lite enkelt underhåll och normalt folkvett i hantering kommer det att hålla stämningen livet ut (vårt liv, inte stallets).
Svajarmsfäste som funkar med UTA20 Ultralite Tremolo Arm™.

Band: Stainless Steel
Banden är av rostfritt stål och har en extremt smooth spelkänsla som kommer att hålla livet ut. De är nästan outslitliga och vara 7-8 gånger så länge som vanliga band. Benda och vibrato känns mjukt som sammet. Banden behöver inte putsas och hållas efter på samma sätt som vanliga band behöver. Med tanke på att kostnaden för en ombandning med vanliga band är 3-4000:- är det lätt matematik att man snabbt sparar massor av pengar på att välja rostfritt.

Kropp: African Mahogny/Ask topp
Mahogny är ett trä med ljudegenskaper åt det varmare hållet med ett tydligt och framträdande mellanregister. Stort, varmt och sjungande.
Ask, som är ett hårt träslag, hjälper till att öppna upp toppen, tydligheten och separationen i ljudet. En väldigt lyckad träkombination och extra bra för distade ljud.

Spec:
Super Wizard HP 5pc Maple/Wenge neck.
African Mahogany body with a Ash topp.
Bound Birdeye Maple fretboard w/off-set Mother of Pearl dot inlay.
Luminescent side dot inlay (lyser i mörker).
Jumbo Stainless Steel frets
Gotoh MG-T locking machine-heads.
Lo-Pro Edge tremolo bridge.
Fishman Fluence Modern Humbucker Ceramic (H) neck pickup.
Fishman Fluence Modern Humbucker Ceramic (H) bridge pickup.
Fishman Fluence Voicing switch.
Cosmo Black hardware.
Hardcase included.

Halsen:
Mensur: 648mm/25.5”.
Bredd vid sadeln: 43mm.
Bredd vid sista band: 58mm.
Tjocklek vid första band: 17mm.
Tjocklek vi 12 band: 19mm.
Radius: 430mmR.