Ibanez RG8570Z-BRE

Elgitarr med kropp av afrikansk mahogny, flammig AAA-lönntopp, 5-delad Super Wizard hals av lönn/wenge och greppbräda av rosewood. Edge-Zero stall och 3 x DiMarzio pickups.

31 475 kr

 • Artikelnr: 0553042087
 • Kontakta oss för leveranstid

Prestige-serien är Ibanez flaggskepp. Värstinggitarrer där det inte sparats på nåt. Byggda i Japan med de bästa material man kan hitta och av ett team med Ibanez bästa och mest erfarna instrumentbyggare. Trä, hardware, precision och hantverk på absoluta toppnivå. Resultatet är instrument som både spelar och låter som en dröm. Vare sig det är i studion, på scen eller som övningsverktyg banar de vägen för din kreativitet och låter dig utrycka dig på toppen av din förmåga. Det är instrument som med ett leende följer med på världsturné, flera varv runt klotet, och ber om mer stryk då de bara blir bättre ju mer du spelar på dem. Gitarrer som håller stämning, är stabila, stryktåliga och låter som du vill, kväll efter kväll. Prestige är din trygga punkt som alltid levererar vad du än förväntar dig.

RG-serien RG är utan tvekan den modell som Ibanez är mest kända för. RG står för, på fyndigt Japanskt maner, ”Rock Guitar” och ett mer passande namn på en gitarrmodell har nog aldrig funnits, RG är tveklöst den ultimata rock gitarren. En gitarr som startade en skola för hur en rock gitarr skall se ut och vara utrustad. Features som extremt lättspelade och snabba halsar, rejäl cut-away för åtkomst av de högsta banden, svajstall som är försänkta i kroppen och håller stämningen även om man går på dem och mickkombinationer med många ljudmöjligheter osv är vad alla förväntar sig att en rock gitarr skall ha efter att RG modellen kom ut på marknaden. Men RG är också så mycket mer än bara en rock, i 25 år har den varit förstahandsvalet för gitarrister som vill ha spelbarhet, pålitlighet och bredd i ett instrument av absolut högsta kvalitet.

En gitarr som kan hantera det mesta och som utan att krångla kan hänga med på ens popspelning på förmiddagen, ens jazzgig vid lunchtid, fusionspelandet i studion medan man väntar på att dansbandsstudiojobbet skall börja innan man drar iväg för kvällens metal spelning, för att sen fortsätta till ett rökigt bluesjam fram åt småtimmarna. Vad du än spelar kommer gitarren att leverera vad du behöver.

Kropp är tillverkad av African mahogny med en AAA flammig lönntopp. Mahogny är ett trä med ljudegenskaper åt det varmare hållet med ett tydligt och framträdande mellanregister. Lönn, som utöver att det ofta se helt fantastiskt ut, har en framträdande, ren och snärtig, diskant. Ofta till nivån att en kropp helt i lönn blir för bright. Men kombinationen av mahongy och lönn får man fantastiska ljudegenskaper där de olika träslagen kompletterar varandra perfekt. En klassisk träkombination.

Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den. Det självklara halsvalet för den som inte vill ha nåt annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Svajet är Ibanez top of the line stall Edge-Zero med ZPS3 backstop. En ”knife-edge”-upphängning och ett låsbart svaj håller stämningen makalöst bra. Backstop funktionen gör att svajet hittar tillbaka till sitt nolläge hur mycket man än misshandlar det. Backstopen gör också att man slipper fladder och att stallet får strängarna att falla i tonhöjd när man spelar hårt. Svajet är även utrustat med den fantastiskt smarta intonerings skruv, normalt tar det lång tid att intonera ett liknande stall men med intoneringsskruven går det lika fort som att intonera ett fast stall. Att skruven sitter monterad på stallet så att man alltid har den med sig är verkligen genomtänkt. Bara den skruven i sig är en anledning nog att skaffa en gitarr med ett Edge-Zero stall.

Specifikationer

 • 5-delad Super Wizard hals av lönn/wenge
 • Kropp: Afrikansk mahogny
 • Topp: AAA flammig lönntopp
 • Band: Jumbo med J.Custom fret edge treatment
 • Greppbräda: Utvald rosewood med bindningar av flammig lönn
 • Tree of Life-inlägg
 • Stall: Edge-Zero med ZPS3 backstop
 • Lättillgängliga rattar
 • Barless Top-Lok
 • Halspickup: DiMarzio® Air Norton™
 • Mittpickup: DiMarzio® True Velvet™
 • Stallpickup: DiMarzio® The Tone Zone®
 • Skala: 648mm/25.5″
 • Bredd vid sadel: 43mm
 • Bredd vid sista bandet: 58mm