Ibanez RGR5221-TFR

Transparent Fluorescent Orange

21 795 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 952 kr/månad

  • Artikelnr: 0553058519
  • 2-4 dagar

RGR5221-TFR (Transparent Fluorescent Orange). Prestige med hardcase.

Ibanez Prestige representerar en combination av ”state of the art” tillverkningsmetoder och gammalt Japanskt hantverkskunnande. Noggrannhet och precision in i minsta detalj, i allt från träval och delar, hantverk, justering (setup) och lackarbete.
Resultatet är instrument av högsta kvalitet med en oöverträffad spelkomfort där ingenting lämnas åt slumpen vare sig spel eller ljudmässigt.

RG-serien RG är utan tvekan den modell som Ibanez är mest kända för, tveklöst den ultimata rock gitarren.
En gitarr som startade en skola för hur en rock gitarr skall se ut och vara utrustad.
Features som extremt lättspelade och snabba halsar, rejäl cut-away för åtkomst av de högsta banden, svajstall som är försänkta i kroppen och håller stämningen även om man går på dem och mickkombinationer med många ljudmöjligheter osv är vad alla förväntar sig att en rock gitarr skall ha efter att RG modellen kom ut på marknaden.
Men RG är också så mycket mer än bara en rock, i många år nu har den varit förstahandsvalet för gitarrister som vill ha spelbarhet, pålitlighet och bredd i ett instrument absolut högsta kvalitet.

En gitarr som kan hantera vad man än använder den till och som utan att krångla kan hänga med på ens popspelning på förmiddagen, ens jazzgig vid lunchtid och fusionspelandet i studion medan man väntar på att dansbandsstudiojobbet skall börja innan man drar iväg för kvällens metal spelning för att sen fortsätta till ett rökigt bluesjam fram åt småtimmarna. Vad du än spelar kommer gitarren att leverera vad du behöver.

Kropp: African Mahogny/Ask topp
Mahogny är ett trä med ljudegenskaper åt det varmare hållet med ett tydligt och framträdande mellanregister. Stort, varmt och sjungande.
Ask, som är ett hårt träslag, hjälper till att öppna upp toppen, tydligheten och separationen i ljudet. En väldigt lyckad träkombination och extra bra för distade ljud.

Pickups: Bare Knuckles Brute Force
Bare Knuckle är handlindade mickar från UK av absolut högsta kvalitet och har blivit mer eller mindre branschstandard inom metalkretsar. Brute Force är en högoutput mick med en tydlig och tjat botten perfekt för hårt distade ljud, för både komp och solo spel.

Hals: Super Wizard HP 5-pcs lönn/wenge hals
Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.
Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Spec:
5-pcs Super Wizard HP lönn/wenge hals. Reversed headstock.
African mahogny kropp med Ash top. (sidor & rygg i natur finish)
Inbunden greppbräda av Macassar Ebony med prickinlägg av pärlemor.
Luminlay side dots.
Jumbo Stainless greppband med Prestige Fret Edge Treatment.
Gotoh® MG-T locking machine heads.

Gibraltar Standard II bridge.
Bare Knuckle Brute Force (H) halsmick (passiv, Alnico).
Bare Knuckle Brute Force (H) stallmick (passiv, keramisk).
Coil-Tap switch för split av mickarna.
Cosmo Black hardware
D’Addario® EXL110
.010/.013/.017/.026/.036/.046
Graph Tech® BLACK TUSQ XL® nut
Hardcase included.

Halsen:
Scale: 648mm/25.5″.
Width at Nut: 43mm.
Width at Last Fret: 58mm.
Thickness at 1st: 17mm.
Thickness at 12th: 19mm.
Radius: 430mmR.