Boss Nextone Stage

Gitarr komboförstärkare på 40 watt med 12″ custom-högtalare, autentisk Tube Logic-ljud, fyra valbara klass AB slutstegskretsar: 6V6, 6L6, EL84, EL34, inbyggt delay, reverb och tremolo effekter.

7 050 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 337 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001603
 • 3-6 dagar

Boss Nextone-serien kombinerar klassisk rörljud och känsla med modern mångsidighet, och presenterar ett spännande nytt koncept inom professionell gitarrförstärkning. Välbalancerade kanaler med channel voicings erbjuder ett brett utbud av inspirerande ljud, och fyra valbara klass AB analoga effektförstärkare ger önblicklig tillgång till de unika karaktärerna man får med rör som 6V6, 6L6, EL84, och EL34. Varje effekttyp stöds av Boss avancerade Tube logic-teknologi, som re-voicar hela kretsloppet från input till output, vilket för första gången ger dig den den kompletta ljudupplevelsen hos dessa signaturslutsteg i en och samma förstärkare.

Vill du dyka ännu längre ned i ännu mer justeringar av ditt ljud? Då behöver du bara ansluta din Nextone till din dator och starta Nextone Editor, och så öppnas dörren till en helt ny värld av parametrar att ändra på, så som bias, ” sag”, EQ, och andra interna inställningar, som passar till din individuella stil och touch. Nextone innehåller också praktiska och moderna funktioner för livebruk, som inbyggda effekter, line out till mikrofonfritt direkt ljud, och en strömstyrning för att simulera en ”cranked-amp”-ljud, men på acceptabla ljudnivåer. Tack vare Tube Logic kan du nyttja alla de fantastiska ljudmöjligheter från från dina favoritrördesigners med utmärkt respons och spelkänsla.

Highlights

 • Professionell performanceförstärkare med äkta Tube logic-ljud
 • Fyra analoga klass AB utgångskretslopp kan väljas från panelen, 6V6, 6L6, El84 och EL34
 • Kraftfull combodesign med 40 watt ström och en skräddarsydd 12″ högtalare
 • Clean och lead kanaler, med standard och custom mode användarinställningar
 • Dynamisk responsiv ”power control” till ”cranked-up”-ljud som ger perfekt respons, även vid låga ljudnivåer
 • Nextone Editor (till Mac/Windows) för att skräddarsy de interna förstärkarparametrarna, inklusive tonestack typ, EQ, ”sag”, bias, effekter, systeminställningar m.m.
 • Boost och Tone switches, lägger till gnista och krisp
 • Inbyggd delay, tremolo, och reverb effekter plus loop send/return för att koppla in externa effekter
 • Extern högtalar anslutning: en 8 ohm upp till 16 ohm
 • Line, USB och hörlursutgångar, med tre Air Feel uppmickade kabinett, som kan väljas från Nextone Editor
 • Stöd för direkt inspelningar och re-amping via USB
 • Dimensioner 492 x 248 x 427 mm
 • Vikt 13.4 kg

Tube Logic designen är mycket erkänd av gitarrister över hela världen, och den ger rätt ljud, spelkänsla, och respons för att fullt reproducera beteendet från rörförstärkare. denna omfattande process ger också stora fördelar för dagens gitarrister, så som ökad pålitlighet, minskad vikt, och underhållsfri drift. Tube Logic är ännu mer utvecklad i Nextone serien som öppnar upp för avancerade ljudredigeringsmöjligheter som är opraktiska eller närmast omöjliga att skapa med traditionell rördesign.

I en rörbaserad gitarrförstärkare är preampen livsviktig för den grundläggande formningen av ljudet, men det är slutstegets konstruktion som verkligen definierar den överordnade ljudidentiteten och musikerns spelkänsla. De flesta förstärkare använder en specifik slutstegsrörtyp och endast i några få kan man byta ut rören i slutsteget. I övriga fall behöver man åka till en verkstad där en tekniker behöver göra stora ingrepp i din förstärkare. Nextone förändrar allt detta med möjligheten att omedelbart byta voicing på sin analoga klass AB förstärkardel med en av de fyra klassiska designerna. Den amerikanska sidan representeras av 6V6 och 6L6 slutstegsrör, medans den brittiska sidan respresenteras av El84 och EL34 slutstegsrör.

6V6 – Finns i hjärtat av många legendariska amerikanska low-watt förstärkare. 6V6 röret är välkänt för sin säregna skarpa ton, och organiska kompression.
6L6 – Används vanligtvis i klassiska amerikanska scenförstärkare och i några moderna high-gain designer och har massor av headroom med ett runt och fylligt mellanregister.
EL84 – Känt som slutstegsrör i brittiska kombo stärkare introducerades i slutet av 50-talet, början på 60-talet. Detta slutstegsrör ger en glasklar, ren ton vid lägre volymer, och en full mättad distors