Roland Blues Cube Hot Vintage Blond

Comboförstärkare på 30 watt Med 12 “högtalare, Tube Logic-design med autentiskt vintage rörförstärkarljud, tre-bands EQ, Clean till Crunch justering med en ratt, Power kontrol 0,5W, 5W och 15W Max.

8 190 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 385 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001597
 • 3-6 dagar

Med en 30-watt Blues Cube Hot, får gitarrister tillgång till Rolands erkända Tube Logic ljud i den mest kompakta Blues Cube comboförstärkaren. Den är redo att bäras ut ur hemmet till scen och studio. Den ger reducerad storlek, vikt och färre funktioner men är fortfarande utrustad med en 12-tums specialdesignad högtalare och har kraften och det feta rörljudet från en Blues Cube.
Lång bortom traditionell modellering, börjar Rolands Tube Logics designfilosofi med att noggrant återskapa de inre funktionerna i de åtråvärda förstärkarna från tweed-perioden, på alla sätt från gitarringång till högtalarutgång. Testade i verkligheten och finjusterade efter tyckanden av de främsta gitarristerna, är Blues Cube scenfärdig och ger den mjuka, magiska klangen och sköna känslan som gör en bra gitarrförstärkare till ett ypperligt expressivt musikinstrument.

Highlights

 • 30-watts kompakt comboförstäkare färdig för scen med autentiskt rörljud och anslagsrespons
 • Rolands omfattande Tube Logic design ger samma interaktiva respons som  berömda vintage rörförstärkare, inklusive mättnaden i förförstärkare och slutsteg, kompression i strömförsörjning och mycket mer
 • Mastervolym, trebands EQ och inbyggt reverb plus fotomkopplingsbar Boost för naturlig crunch och Tone för bright och presence
 • Fyra nivåer av Power Control (0.5W, 5W, 15W, Max) ger möjlighet till slutstegsdist vid vilken volym som helst
 • Klassisk öppen design med en specialdesignad 12-tums högtalare och kabinett av poppel för ökad scennärvaro
 • Stilig modern design med vintage-influenser
 • Effektiv lättviktsdesign ger portabilitet utan att offra ljudkvalitet
 • USB-utgång för att spela in med hög kvalitet direkt till en dator
 • Finns i två färger: Vintage Blond och Black

Musikaliska och mycket responsiva förstärkarljud med Tube Logic
Varm, studsande, responsiv, dynamisk, elastisk … alla dessa är ord som gitarrister använder för att beskriva den sköna känslan av att spela på sina favoritrörförstärkare. Tack vare Rolands Tube Logic, kan vi nu även använda dess ord om Blues Cube Hot. Dramatiskt utvecklade från den första generationen Blues Cube förstärkare från 90-talet, ger dagens Tube Logic en detaljerad och äkta upplevelse av det komplexa och högst interaktiva beteende som klassiska rörförstärkare har, och har den magiska faktorn som tar en gitarrförstärkare från att vara ett simpelt ljudsystem till att vara ett levande musikinstrument. Fantastisk känsla, distorsion som styrs av anslag och volym, studs, skimrande diskant, “sag” i strömförsörjning och mer–allt som gitarrister älskar med en bra justerad vintage rörförstärkare finns i överflöd i Blues Cube Hot.

Scenfärdig förstärkare för proffsmusiker
Blues Cube är redo för att spelas live med 30 watt av ren kraft, plus en 12-tums högtalare som är specialdesignad för maximal tonal respons med Tube Logic. Det öppna kabinettet är tillverkat av poppelplywood, vilket ger en d akustisk respons för solo- och gruppframträdanden.

Rent till crunch med One Knob Control
På Blues Cube Hot kontrollerar du ljudet med bara en ratt från rent till crunch. Börja med ren, naturlig fyllighet och bett som en rörkonstruktion, och allt eftersom volymen vrids upp får du crunch med ett antal smutsiga nyanser från mild till aggressiv. Dessutom formar du den tonala karaktären med Boost och Tone-omkopplare. Boost ger ett fett och naturligt crunchljud med rörkaraktär och Tone ger extra glans och skimmer till diskanten. Och precis som en vintage rörförstärkare, älskar Blues Cube Hot OD- och distpedaler, vilket ger dig ytterligare möjligheter att forma ditt ljud genom att attackera förstärkaren med dina favoritpedaler.

Vidöppet sound vid vilken volym som helst
Alla som spelar på rörförstärkare vet att man faktiskt måste vrida upp volymen och trycka på slutstegsrören för att få förstärkaren att låta som bäst. Nackdelen är att det helt enkelt blir omöjligt att spela på annat än de största scenerna—även om det aldrig hindrat gitarrister från att göra det ändå! Med Tube Logic, ger Blues Cube på ett autentiskt vis, den komplexa distorsionskaraktäristik som uppstår i interaktionen mellan slutstegsrören och transformatorn, där ljudet blir fylligare och ljudet svarar mer dynamiskt när ljudet ökar i volym. Men med Blues Cubes varia