Hagstrom Mora Ii Concert

6-strängad stålsträngad akustisk gitarr, hals, sidor & botten i Mahogany, cutaway, 21 band

4 990 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 251 kr/månad

  • Artikelnr: 0553048691
  • 2-4 dagar

Mora II Concert är en 6-strängad stålsträngad akustisk gitarr från Hagström. Gitarren är gjord i Mahogany och Resenator-trä. Kroppen är gjord i Mahogany med solid Mahogany-lock och halsen är gjord i Mahogany med Resenator-greppbräda.

När man tänker på Dalarna, så faller tanken ofta på den gamla svenska traditionen av konst och hantverk, Svensk midsommar, och naturligtvis Hagström. Hagström akustiska gitarrer är inspirerade av Dalarnas stora tradition och hantverkskultur, vilket är något som alltid har påverkat den region där Albin Hagström startade sitt företag år 1925. Detta är anledningen till att Hagström’s akustiska gitarrer har antagit namnen knutna till Dalarna, som på ett unikt sätt speglar Hagström’s tradition och historia. Dessa akustiska modeller är, Siljan, Mora, Elfdalia och Dalarna.

Varje modell har utvecklats för att producera en unik ton med hjälp av åldrat och speciellt urvalt trä i välkända och älskade modeller såsom Dreadnought, Grand Auditorium and Concert. Gemensamt för alla modellerna, är det unika materialet Resinatorwood som används både till greppbrädan och stallet. En otroligt tydlig och artikulerad ton … Resinatorwood förstorar faktiskt gitarrens akustiska reaktion som resulterar i denna otroligt tydliga och artikulerade ton oavsett var du spelar på greppbrädan – Resinatorwood är ett ljudmässigt överlägset material för akustiska gitarrer. Tillsammans med Hagströms unika och speciella material, den traditionella designen av huvudet och unika stämskruvar ger dessa gitarrer en helt tidlös design – Sammanfattningsvis, ett resultat av svensk tradition och modernt hantverk från Dalarna.