Fender Custom ’51 Nocaster Pickup Set

Custom Shop Telecaster pickups – set med 2 st. “The real deal” vintage Telecaster-tone. DC: 7,72K Bridge, 7,9K neck.

2 999 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 168 kr/månad

  • Artikelnr: 0553003671
  • 3-6 dagar

Lika legendariska som Fenders modeller Stratocaster, Telecaster, P-Bass och J-Bass är även dessa pickuper, som Leo Fender uppfann till dem. Hos Fender är man mycket medvetna om sitt arv och tradition, och hos Fender Custom Shop lindar man sina vintage pickups på samma maskiner som man gjorde på 50-talet. En särskild person har särskild betydelse för pickuptillverkningen, nämligen Abigail Ybarra, som har suttit vid pickupspinnaren sedan Fenders första början, och det ger onekligen mycket trovärdighet, att då man tillverkar en pickup, som ska låta som en motsvarande från 1962, så är det samma person som tillverkar den på samma maskin som då.

Dock handlar Fenders pickupurval inte uteslutande om vintageton. Det tillverkas också vidareutvecklingar av äldre design samt hypermoderna high-gain pickups – alltsammans perfekt avstämt efter de spröda ask- och alkropparna. Custom Shop Telecaster pickups – set med 2 st. “The real deal” vintage Telecaster-tone. DC: 7,1K Bridge, 7,3K neck.

Den mest använda Custom Shop Tele pickupen levererar med sina alnico 3 magneter och zink-bottenplatta tvättäkta Tele-twang. Halspickupen med cover av nickel är varm och spröd.