Fender Custom ’69 Strat Pickup Set

Custom Shop Stratocaster singlecoil pickups – ett set med 3 st. Punchy, klar 60-talston. DC: 5,8K.

4 099 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 214 kr/månad

  • Artikelnr: 0553004963
  • Kontakta oss för leveranstid

Lika så legendariska som Fenders Stratocaster-, Telecaster-, P-Bass- och J-bassmodeller är, är även de pickups som Leo Fender uppfann till dem. Hos Fender är man medveten om sitt arv och traditionen, och hos Fender Custom Shop vindar man sina vintage pickups på samma maskiner som man gjorde på 50-talet. En speciell person är helt central i pickupavdelningen, nämligen Abigail Ybarra, som har arbetat med pickups hos Fender sedan deras späda början, och det ger onekligen stor trovärdighet att man vid produktionen av en pickup som ska låta som den var från 1962, har samma person att göra den på samma maskin som på den tiden.
 
Fenders pickups fokuserar dock inte enbart på vintageklanger. Man tillverkar också vidareutvecklingar av gamla designs samt hypermoderna high-gain versioner – allting anpassat till de spröda ask- eller alkropparna som de flesta gitarrister älskar över allt.

I slutet av 60-talet använde Fender en speciell kombination av magneter och spolar som gav tonen en klar topp med drag i botten. Hendrix-tonen är garanterad!