Blackstar FS-10

Mulit-funktionell footswitch för förstärkarna i Blackstars ID-serie. Ger tillgång till samtliga 128 patcher och stämfunktion.

1 295 kr

  • Artikelnr: 0553036576
  • Kontakta oss för leveranstid Finns produkten i butik nära dig?
    • Musikbörsen Örebro

FS-10 är en multi-funktionell footswitch för förstärkare i ID-serien som ger gitarrister tillgång till samtliga 128 patcher och stämfunktion. Den kan drivas i tre modes:

  • Patch Mode – låter dig växla mellan de tre patch-bankerna som är tillgängliga på förstärkarens frontpanel, använd stämfunktionen och växla över till andra modes
  • Effect Mode – låter dig switcha mellan de enskilda effekterna i en patch som en traditionell effektpedal, och ger dig också tillgång till tap tempo-funktionen
  • Navigation Mode – ger dig tillgång till samtliga 128 patches som är lagrade i förstärkaren, som kan bläddras genom en och en eller i banker. Här kan du också lagra patcher själv.

Specifikationer

  • Kontroller: Patch Mode, Effects Mode, Navigation Mode
  • Dimensioner: 160 x 119 x 80 mm
  • Vikt: 1.2 kg

Efter att ha arbetat med förstärkardesign hos Marshall i tju år, lämnade Bruce Kei tillsammans med tre andra anställda den brittiska förstärkargiganten för att ägna sig åt sitt eget märke Blackstar. Deras gemensamma dröm var att skapa innovativa förstärkare och pedaler, med otrolig allsidighet och fokus på varje gitarrists egna uttryck. Efter två och ett halvt år av noggranna tekniska undersökningar i ett trädgårdsskjul i Northampton England, lanserade Blackstar deras första produkter under mars 2007, som genast blev stor succé. Idag har företaget ett specialbyggt lab och studio, och inte minst ett mycket talangfullt och banbrytande team, där faktiskt alla är musiker. Artister som Gus G (Ozzy Osbourne/Firewind), Neal Schon (Journey), Silenoz (Dimmu Borgir) och James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) och många fler spelar idag på förstärkare och pedaler från Blackstar.

Allt som allt kan man säga att Blackstars produkter representerar gitarrljud från 60-talet fram tills idag, med förstärkare och pedaler med modern konstruktion och features, som gör dem både allsidiga och banbrytande.

“We hope our unique and patented innovations will take you a step closer to finding the
‘sound in your head’.“