G7Th AGT C21042 Nashville Silver

G7Th

Stabil capo med rätt tryck för 6-strängade elektriska och akustiska gitarrer.

269 kr

  • Artikelnr: 0553027653
  • Kontakta oss för leveranstid Finns produkten i butik nära dig?
    • Musikbörsen Göteborg

För många gitarrister – särskilt akustiska sådana – är capo ett ovärderligt verktyg. Men användare känner förmodligen igen de problem som konventionella Capos bär med sig – även de dyra modellerna. Vissa Capos har en tendens att inte applicera tillräckligt hårt tryck på halsen och får alltid vissa strängar att skramla. Andra pressar för hårt och gör gitarren ostämd. Inställbara modeller löser dessa problem, men är besvärliga att använda och en pina i live-situationer.

youtube.id=eNr1OuG-XEE

G7th Capo gör sig av med dessa besvärliga konstruktionsfel och är enkel och snabb att installera samt med ett jämnt och passande tryck på alla strängar. En titt på G7th hemsida avslöjar att det finns många professionella gitarrister och kanske speciellt singer-songwriters som har bytt till Nashville capo då det är det bästa och mest stabila i sin klass.

Nashville kan lätt appliceras och justeras med en hand, dess fjäderbelastade konstruktion fungerar lika bra på akustiska som elektriska gitarrer, och kan bekvämt bli ”parkerad” på gitarrhuvudet när den inte används. Jämfört med andra fjädercapos ligger Nashville unika vridpunkt bakom gitarrhalsen, snarare än åt sidan – och den mjuka fjädern gör den mycket bekvämare att använda, och bidrar till att undanröja stämningsproblem.

Highlights

  • Lättanvänd och justeras med en hand
  • Pålitlig, stabil capo med rätt tryck
  • Håller gitarrens stämning