Ibanez DC3

Förgreningssladd för att kunna strömförsörja 3 pedaler samtidigt från en adapter

150 kr

  • Artikelnr: 0553042964
  • Ej beställningsbar

För att kunna koppla flera pedaler på en AC strömkälla (till exempel AC509). Ett enkelt sätt att fördela ström om man har fler pedaler än en och inte vill köra på batteri.

Har man flera olika strömkällor som inte är isolerade från varandra, till exempel flera AC adaptrar som får sin ström och jord från samma uttag, gör att det lätt uppstår jordloopar med brum och oljud som följd. Om man istället seriekopplar flera pedaler på samma AC adapter med DC3 eller DC5 eliminerar man risken för detta.

Tänk på att inte driva fler pedaler än vad adaptern har kapacitet för att klara av, detta mäts i mA (milliampere). Hur mycket mA varje pedal drar står angivet på pedalen eller i dess manual. Lägg ihop alla pedaler du vill koppla och summan skall vara lägre än den ”output current” adaptern har. Är summan av pedalerna högre än vad adaptern klarar av kommer pedalerna inte att låta som det skall och det är risk att adaptern bränner.

Om du kommer över adapterns kapacitet när du räknar ihop dina pedaler rekommenderar vi att du letar upp en strömkälla med flera isolerade (viktigt att de är isolerade, annars blir det jordloopar) utgångar där varje utgång har kapacitet som en vanlig AC adapter.

Tänk också på att alltid kolla vad det är för ström din pedal vill ha. Många digitalapedaler kräver annan (mer) ström än vad en vanlig 9V adapter ger.