Roland BC TC-RF

Robben Ford Blues Cube Tone Capsule till Roland Blues Cube förstärkarserien.

4 040 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 212 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001900
  • Kontakta oss för leveranstid

Robben Ford Tone Capsule tar signaturljuden från den berömda blues- och fusiongitarristen till Roland Blues Cube förstärkarserie. Denna modifieringskrets tar bara några sekunder att installera men ändrar ljudet och gensvaret i Blues Cube förstärkarna för att ge det feta krämiga sololjudet och den starka närvaron i Robben Fords berömda ljud. Under utvecklingen av denna Tone Capsule, samarbetade Rolands utvecklare direkt med artisten själv för att finjustera den rena kanalen och crunch-kanalen till hans personliga specifikationer.

“Jag gillar att höra ett rättvist ljud, ett väldigt ärligt ljud, och detta är otroligt nära hur jag vill höra gitarren.”  Robben Ford

Kompatibla förstärkare:

  • Blues Cube Artist
  • Blues Cube Artist212
  • Blues Cube Stage
  • Blues Cube Tour

Robben Ford är gitarristernas gitarrist, välkänd för sin dynamiska och uttrycksfulla stil och sitt lika uttrycksfulla ljud. I åratal har han använt en värdefull custombyggd rörförstärkare för att få sitt djärva rena sound och responsiva bluesiga sololjud. “Sound är den absoluta prioriteten”  säger Robben. “Utan ett bra sound är det väldigt svårt att ta första steget framåt. Så det är fullständigt nödvändigt för allt jag gör.”
Roland presenterade först konceptet Tone Capsule för Robben vid ett besök hemma hos honom. Efter att ha spelat på Blues Cube förstärkarna och diskuterat möjligheterna var han entusiastisk att komma igång med projektet. Vid det första mötet la utvecklarna stor uppmärksamhet på Robbens spelstil och hans tankar kring idealljudet och hur förstärkaren svarar på anslag. De tog fram en prototyp av Tone Capsule baserad på det och arrangerade ytterligare ett möte med ljustester i Los Angeles för vidare diskussion och utveckling.
Den slutliga finjusteringen skedde medan Robben var på turné på USAs östkust. Med en vintage 1960 Telecaster och en Les Paul spelade Robben på Blues Cube-förstärkarna på konsertvolym och arbetade direkt med utvecklarna för att förfina klangen i Tone Capsule för hans krävande spelstil. Speciellt uppmärksammade de karaktären i attacken och övergripande balans i klangen och att säkra att den rena kanalen svarade mot effektpedaler precis så som han vill.
När turnén var klar träffades teamet igen i Los Angeles för en sista audition av en färdigutvecklad Tone Capsule, och Robben var riktigt nöjd.
“Jag är nöjd med resultatet” sa han. “Tydligheten är av yttersta vikt för mig i samtliga lägen. Jag gillar att höra ett rättvist ljud, ett väldigt ärligt ljud, och detta är otroligt nära hur jag vill höra gitarren”. “Jag tycker vi har nått så långt vi kan i dagsläget” fortsätter Robben. “Jag vet inte vad mer vi skulle kunna ha gjort. Det unika elementet här är att det är transistorteknologi och jag har spelat på rörförstärkare hela mitt liv. Så hur nära vi kommit till det ljudidealet är rent fenomenalt. Det är helt otroligt nära rörteknologi och det är så de flesta hör och tänker gitarr. Att tänka sig att Roland har tagit fram nåt som är så övertygande är verkligen imponerande.”

Robben Ford Blues Cube Tone Capsule fungerar med Blues Cube Artist, Blues Cube Artist212, Blues Cube Stage och Blues Cube Tour förstärkare. Robbens val av Blues Cube-förstärkare är modellen Artist212, vilken han föredrar på grund av 2×12” högtalarkonfiguration och det dynamiska headroom som man får av 85 watts.

Tone Capsule Expansion: Omedelbar specialanpassning av din Blues Cube-förstärkare
Driven av Rolands innovativa Tube Logic design, fångar Blues Cube förstärkarserie det musikaliska ljudet och den inspirerande känslan i klassiska gitarrförstärkare på ett fullständigt autentiskt vis. En av de många fördelarna är att omedelbart kunna byta förstärkarens klang via en Tone Capsule sockel på chassit. Utvecklade i direkt samarbete med världens främsta gitarrister ger det växande utbudet av Tone Capsules dig möjligheten att skräddarsy din Blues Cube med ljud och respons som föredras av dessa mästarmusiker.