Mapex SE628XBPT EX. AZURE BRST

Saturn Evolution är en innovativ serie från Mapex med stommar i björk & valnöt!

37 890 kr

 • Artikelnr: 0553097815
 • 2-4 dagar

Mapex Saturn Evolution Birch/Walnut – Exotic Azure Burst

Saturn Evolution är ännu en innovativ serie signerad Mapex!
Stommarna är tillverkade i Björk & Valnöt, en blandning som Mapex lanserade som en limiterad utgåva i Saturn-serien 2012 & har efter det blivit så efterfrågad att Mapex 2022 beslutade att återuppta denna succéblandning igen.
Denna gång i en serie som är här för att stanna: Saturn Evolution!

Blandningen med Björk & Valnöt ger en kontrollerad & mörk ton med fantastisk tydlighet, ett makalöst klipp & en brutal botten.
För att få harmoni i setet har man valt att ha olika fasningar & tjocklekar på stommar & lager beroende på trummans diameter.
Hängpukorna är utrustade med Mapex nya Halo Mount, en helt revolutionerande rimsupphängning med minimal påverkan på trummans klang. Halo Mount har även en Adjustment Knob där man kan justera efterklangen i trumman.
Saturn Evolution har Sonic Saver Hoops & Mapex eftertraktade bearing edge SONIClear.
Ni kan läsa mer om Halo Mount, Sonic Saver & SONIClear nedan.

Specifikation SE628XBPT:

 • Finish: Exotic Azure Burst Lacquer
 • Bastrumma: 22" x18" (8,55mm/9-Ply)
 • Hängpuka: 10" x8" (6,15mm/7-Ply)
 • Hängpuka: 12" x9" (6,85mm/7-Ply)
 • Golvpuka: 14" x14" (6,85mm/7-Ply)
 • Golvpuka: 16" x16" (6,85mm/7-Ply)
 • Mått angivna Diameter x Djup (tjocklek stomme / antal lager)
 • Hardware: Krom
 • 2x TH800 Pukklampar ingår
 • Shellpack utan virveltrumma
 • Stativ, cymbaler osv köpes separat
   

Specifikationer Mapex Saturn Evo:

 • Stommar: Birch/Walnut (Björk/Valnöt)
 • Bearing Egde: SONIClear
 • Sargar: Sonic Saver Hoops (45° på pukor & 60° på bastrummor)
 • Pukupphängning: Halo Mounting System
 • Adjustment Knob för justering av efterklang i hängpukor
 • Stämhus: Locking B-Lugs
 • Lackade stommar
 • SAS Static 90° Floor Tom Leg
 • Sonic Pedestal Foot
 • Isolation Gaskets
 • Air Flow Venting (2st på pukor & 4st på bastrummor)

 

Mapex Saturn Evolution – Trummor som har allt!

Med Saturn Evolution höjer Mapex ribban rejält!
Man har här utvecklat sitt koncept med hybridstommar med blandade träslag för att hitta det ultimata trumsoundet.
För att få ett trumset där alla delar verkligen harmoniserar med varandra har man gjort stommar i olika tjocklekar där även lagrerna har olika tjocklek & med olika fasningar beroende på vilken diameter trumman har. Allt för att få varje storlek att låta så bra den bara kan.
Även denna serie har deras eftertraktade SONIClear bearing edges för extra bra botten & klang samt en otroligt mera lättstämd trumma som dessutom håller stämningen bättre. Du kan läsa mer om SONIClear här under.
Pukorna i serien har Sonic Saver-sargar som har en inåtböjd kant för sköna rimshot, lättstämdhet, ökad livslängd på stockar & för att trumman ska hålla stämningen bättre. Du kan läsa mer om dessa stämsargar här under.
Pukupphängningen Halo Mount på dom hängande pukorna är helt unik & gör minimal påverkan på klangen i trummorna. Den ger dig även möjligheten att justera hur mycket eller lite efterklang du vill ha. Läs mer om Halo Mount här nedan.
Dom stående golvpukorna har isolerade hållare till benen med minimal kontakt mellan hållare & stomme allt för att dämpa trumman så lite som möjligt.
Benen heter "SAS Static" & har två 90° böjar istället för den mera traditionella sneda vinkeln ner till gummifoten. Denna lösning i kombination med gummifoten "Sonic Pedestal Foot" minimerar kontakten med golvet & ger golvpukor med en otrolig klang & ton.
Ännu en innovation signerad Mapex är deras "Air Flow Venting" som är speciellt designade lufthål som gör att luften passerar med minsta möjliga motstånd ut från trummorna. Antalet lufthål per trumma är olika beroende på stommens storlek.
Stämhusen är av modellen "Locking B-Lugs" som är stämhus med en inbyggd låsning så skruvarna inte ska skaka loss vid spel.
 

Halo Mount – Unik pukupphängning

En helt revolutionerande upphängning som sitter fäst i underkant av slagsidans stämhus, detta för att påverka ton & klang i trumman minimalt.
Mountet har även en "Adjustment Knob" som är en ratt med vilken du kan dämpa klangen i trumman. Så med denna kan du enkelt justera hur mycket efterklang du vill ha. Allt från helt öppet sound till ett sound med en kortare ton. Otroligt häftig feature!
Halo Mount sitter på alla hängpukor i Saturn Evolution-serien.
 

SONIClear – Mapex unika Bearing Edge

SONIClear är Mapex hyllade Bearing Edge dvs kanten på trumman som ligger mot trumskinnet.
I regel är denna väldigt spetsig & fasad på ett sätt där spetsen ligger i ytterkant på stommen.
Detta gör att skinnet inte ligger perfekt på stommen när man lägger dit det utan att det vickar lite från kant till kant. Detta problem gör att trummor blir lite svårare att stämma samt att man måste skruva korsvis & otroligt lite åt gången för att inte skinnet ska hamna helt snett.
Det Mapex har gjort är att man har gjort en rund fasning i ytterkant & på så sätt flyttat kontaktytan inåt, mer i mitten av stommen vilket resulterar i att skinnet ligger bättre på trumman & förenklar stämningen otroligt mycket. Man har även gjort den lite plattare så man får lite mera kontakt mellan skinn & stomme. SONIClear gör inte bara trumman mera lättstämd utan gör att du kan stämma den otroligt mycket lägre & få ett otroligt fläskigt sound, den reducerar även bort dom absolut högsta, störande övertonerna vilket gör att trumman låter bättre & mera kontrollerat både i låg & högt stämläge, den ger trumman en längre sustain & otroligt mycket mera botten & tryck.
Fasningen på insidan av stommen är olika beroende på trummans storlek.
På dom mindre trummorna är den 45° & på större trummor 60°.
SONIClear en superhit signerad Mapex!
 

Mapex Sonic Saver Hoops

Sonic Saver är en lite speciell stämsarg med lite annan form än klassiska pressade sargar. Sonic Saver har en övre kant som är böjd inåt istället för utåt som är det vanliga. Detta ger inte bara ett otroligt behagligt rimshot utan även extra tryck & projektion i trumman. Sargen blir lite styvare än en vanlig pressad sarg men inte så hård som en gjuten, så det blir något mitt emellan kan man säga. Detta gör trumman lite mera lättstämd & hjälper till att hålla den stämd längre då den inte flexar lika mycket som en vanlig pressad sarg gör när man spelar & på så sätt skakar inte skruvarna ut sej lika snabbt. Dock bevarar den det öppna, traditionella & naturliga trumsoundet som en pressad sarg ger. Sonic Saver ger även full dynamik & låter klangen i trumman att leva. Ett annat otroligt trevligt plus är att böjningen gör att du förlänger livslängden på dina trumstockar… & det är ju aldrig fel!
 

Stämhus – Locking B-Lugs

Stämhusen på Mapex Saturn Evolution-serie kallas Locking B-Lugs.
Det är inte bara en otroligt snyggt designad lug utan har även ett inbyggt luglock kan man säga. I hylsan finns ett ilägg av Neopren som förhindrar att stämskruven skakar loss vid spel. Detta gör att dessa trummor håller stämningen otroligt mycket längre & man slipper sitta & panikstämma mellan låtarna på gigen.
 

 

Mapex Drums – Ett guldkorn i trumvärlden!

Hos Mapex finns en vilja att ständigt utvecklas. Både när det gäller nya innovationer såsom SONIClear Bearing Egdes & Halo Mount som är deras fantastiska rimsupphängning du finner på Saturn Evolution-serien men även att i varje prisklass tillverka trummor av så bra kvalité & med så bra sound det bara är möjligt & här slutar Mapex aldrig överraska eller flytta gränsen för vad man trodde var möjligt!
Letar du efter ett prisvärt trumset, virveltrumma, hardware, trumpall, pedal eller andra trumtillbehör så är Mapex ett helt otroligt bra alternativ att kolla in!