Roland SPD-SX SE Sparkling Red finish

Sampling Pad med 9 anslagskänsliga gummipads, externa dual-trigger inputs, 16 GB internminne med upp till 50 timmars monosampling.

11 050 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 504 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001613
  • Kontakta oss för leveranstid

Rolands SPD-SX Sampling Pad är den professionella turnéstandarden för att trigga egna samplingar, loopar och till och med kompletta backing tracks. Den stöder även sampling i realtid med sin exklusiva Multi-Pad Sampling-funktion. SPD-SX Special Edition är identisk i funktionalitet med original SPD-SX men har mycket större internt minne. Med 16 GB internminne tillgängligt är det nu möjligt att spara tillräckligt med WAV-samplingar av studiokvalitet så att det räcker för hela framträdandet och mer.

SPD-SX Special Edition är också redo att stödja samtliga seriösa musikers arbetsflöde, från produktion av WAV-ljud till att samla in samplingar och adressera instrument för spelningar, tack vare den inkluderade licensen för Ableton Live Lite och Wave Manager mjukvara. Med sin slående Sparkling Red finish har detta kraftfulla instrument ett djärvt och distinkt utseende som utmärker det bland annan utrustning på scen. Med sina utvecklade möjligheter och sitt unika utseende är SPD-SX Special Edition den perfekta lösningen för professionella musiker som behöver en sampling pad som kan hantera alla ljud de behöver för alla situationer på scen och i studio.

Highlights

  • 16 GB internminne stöder upp till 50 timmar av mono samplingar och eliminerar behovet att ta med sig ytterligare externt minne
  • Ableton Live Lite licens inkluderad för att sofistikerat skapa samplingar
  • Sparkling Red finish för en distinkt närvaro på scen
  • Nio lättspelade och anslagskänsliga pads av gummi LED-belysning för mörka scener
  • Multi-Pad Sampling tillåter att du samplar direkt till SPD-SX – välj bara en pad genom att slå på den för att börja sampla
  • Tre inbyggda multieffekt-processorer (master effect och två kit effects) för kraftfull realtidsprocessing när du spelar
  • Lätt att importera, adressera och organisera samplingar genom att koppla till din dator via USB och använda den inkluderade mjukvaran Wave Manager

SPD-SX Special Edition designades för professionella musiker som behöver utökad kapacitet och funktionalitet. 16 GB internminne gör att du kan spara upp till 50 timmars 16-bit/44.1 kHz mono audio (maximalt 10,000 ljudfiler), så du kan ta med dig hela ditt samplingsbibliotek i enheten, utan behov av externt minne. Utöver master-utgångarna finns sub-utgångar för medhörning eller för att skicka individuella pads till separata kanaler på mixern. Du kan också skicka det interna klicket endast till hörlursutgången och lätt kontrollera det med en dedikerad volymratt och knapp för start/stop. Det är också möjligt att skicka individuella pads till hörlurarna. Om du vill ha ett större system kan man koppla till upp till fyra extra pads.

En mängd kraftfulla men intuitiva funktioner har byggts in i SPD-SX Special Edition, inklusive Multi-Pad Sampling. Medan audio strömmas in från en extern audiospelare eller dator via Audio In- eller USB-kontakterna, slå bara på en pad vid korrekt start-/slut-punkt och samplingen kommer automatiskt att trunkeras och adresseras till den pad du slog på. Denna logiska samplingsprocess är ett snabbt och bekvämt sätt att skapa multi-samplade fraser och fördela till pads och gör det lätt att fånga önblickets inspiration utan krångel.

Genom att integrera din dator med SPD-SX Special Edition via USB får du ett otroligt flexibelt system för produktion och live-spelningar. Ljud som spelas på din dator kan samplas på SPD-SX Special Edition och ljud som spelas från pads kan spelas in på din dator. Du kan fånga ljud från Ableton Live Lite, en webbläsare eller en datorbaserad mediaspelare direkt i en samplings-pad vilket ger stor flexibilitet och mångsidighet när du förbereder dina ljud för att spela live.

Via SPD-SX Special Editions USB-minnesport kan du direktimportera ljudfiler från USB flash-minne och adressera dem till pads. Processen att importera och adressera samplingar görs till och med ännu enklare om man använder mjukvaran SPD-SX Wave Manager. Du kan importera ljudfiler direkt från datorn till SPD-SX Special Edition, adressera en sampling till en pad och enkelt organisera tusentals samplingar i ditt ljudbibliotek. Tack vare sin super-snabba triggning och låga latency är SPD-SX Special Edition en fantastisk MIDI pad controller för samtliga inspelningsprogram, inklusive Ableton Live Lite.

Abletons Live mjukvara är den mjukvara som anvä