Mapex BPNML4700CVD SOLIDUS

14″ x7″ Mapex Black Panther Solidus – Otroligt tjock & djup virveltrumma med sin 11mm tjocka lönnstomme & 7″ djupet!

5 795 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 285 kr/månad

 • Artikelnr: 0553051975
 • Kontakta oss för leveranstid

14" x7" Mapex Black Panther Solidus – BPNML4700CVD

Solidus är en otroligt tjock virveltrumma med 11mm tjock stomme i ren lönn.
Den tjocka stommen & 7" djupet gör denna virveltrumma till en otroligt massiv pjäs med massa botten & volym.
Stäm upp den & få en virveltrumma med massa klipp & dynamik men som ändå levererar den där eftertraktade botten & trycket.

Specifikationer Solidus:

 • Diameter: 14"
 • Djup: 7"
 • Stomme: Lönn (Maple)
 • Tjocklek: 11mm
 • Antal lager: 11st
 • Finish: Red-Black Burst
 • Sargar: Sonic Saver Hoops
 • Antal stämskruvar: 10st/sida
 • Sejarmekanik: Cylinder-Drive Strainer
 • Stämhus: In-Line Locking B-Lugs
 • Finish Hardware: Krom
 • Bearing Edge: SONIClear
 • Slagskinn: Remo Coated Ambassador
 • Sejarskinn: Remo Ambassador Snare
 • Sejarmatta: 20st strängar

Black Panther – Klassisk, storsäljande toppserie från Mapex!

Black Panther är en serie med virveltrummor av otroligt olika karaktär där Mapex gått ifrån det traditionella tänket när det gäller att skapa en serie. Där man istället för att göra x antal modeller med stommar i dom vanligaste materialen där samtliga finns i dom vanligaste diametrarna & djupen så har man här skapat något nytt där man låter varje trumma vara unik.

Black Panther-serien finns i en rad otroligt intressanta material där Mapex letat upp den ultimata storleken för just det materialet & toppat det med dom perfekta sargarna för att skapa en unik & underbar virveltrumma.
Letar du efter några virvlar för att bygga en komplett arsenal så du är rustad för alla tänkbara musikaliska äventyr du kan tänkas ställas inför?  Kolla då in Mapex Black Panter, här finns allt du behöver!

SONIClear – Mapex unika Bearing Edge

SONIClear är Mapex hyllade Bearing Edge dvs kanten på trumman som ligger mot trumskinnet.
I regel är denna väldigt spetsig & fasad på ett sätt där spetsen ligger i ytterkant på stommen.
Detta gör att skinnet inte ligger perfekt på stommen när man lägger dit det utan att det vickar lite från kant till kant. Detta problem gör att trummor blir lite svårare att stämma samt att man måste skruva korsvis & otroligt lite åt gången för att inte skinnet ska hamna helt snett.
Det Mapex har gjort är att man har gjort en rund fasning i ytterkant & på så sätt flyttat kontaktytan inåt, mer i mitten av stommen vilket resulterar i att skinnet ligger bättre på trumman & förenklar stämningen otroligt mycket. Man har även gjort den lite plattare så man får lite mera kontakt mellan skinn & stomme. SONIClear gör inte bara trumman mera lättstämd utan gör att du kan stämma den otroligt mycket lägre & få ett otroligt fläskigt sound, den reducerar även bort dom absolut högsta, störande övertonerna vilket gör att trumman låter bättre & mera kontrollerat både i låg & högt stämläge, den ger trumman en längre sustain & otroligt mycket mera botten & tryck.
Fasningen på insidan av stommen är olika beroende på trummans storlek.
På dom mindre trummorna är den 45° & på större trummor 60°.
SONIClear en superhit signerad Mapex!
 

Stämhus – In-Line Locking B-Lugs

Stämhusen på Mapex Black Panther-virvlar kallas In-Line Locking B-Lugs.
Det är inte bara en otroligt snyggt designad lug utan har även ett inbyggt luglock kan man säga. I hylsan finns ett ilägg av Neopren som förhindrar att stämskruven skakar loss vid spel. Detta gör att dessa trummor håller stämningen otroligt mycket längre & man slipper sitta & panikstämma mellan låtarna på gigen.
 

Sonic Saver Hoops – Underbar stämsarg från Mapex!

Sonic Saver är en lite speciell stämsarg med lite annan form än klassiska pressade sargar. Sonic Saver har en övre kant som är böjd inåt istället för utåt som är det vanliga. Detta ger inte bara ett otroligt behagligt rimshot utan även extra tryck & projektion i trumman. Sargen blir lite styvare än en vanlig pressad sarg men inte så hård som en gjuten, så det blir något mitt emellan kan man säga. Detta gör trumman lite mera lättstämd & hjälper till att hålla den stämd längre då den inte flexar lika mycket som en vanlig pressad sarg gör när man spelar & på så sätt skakar inte skruvarna ut sej lika snabbt. Dock bevarar den det öppna, traditionella & naturliga trumsoundet som en pressad sarg. Sonic Saver ger även full dynamik & låter klangen i trumman att leva. Ett annat otroligt trevligt plus är att böjningen gör att du förlänger livslängden på dina trumstockar… & det är ju aldrig fel!

Mapex Drums – Ett guldkorn i trumvärlden!

Hos Mapex finns en vilja att ständigt utvecklas. Både när det gäller nya innovationer såsom SONIClear Bearing Egdes & Halo Mount som är deras fantastiska rimsupphängning du finner på Saturn Evolution-serien men även att i varje prisklass tillverka trummor av så bra kvalité & med så bra sound det bara är möjligt & här slutar Mapex aldrig överraska eller flytta gränsen för vad man trodde var möjligt!
Letar du efter ett prisvärt trumset, virveltrumma, hardware, trumpall, pedal eller andra trumtillbehör så är Mapex ett helt otroligt bra alternativ att kolla in!