Roland Studio-Capture UA-1610

USB audio interface med 16×10 I/O, inklusive 12 Premium mikrofonförförstärkare.

11 040 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 503 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001325
 • Kontakta oss för leveranstid

Med nya STUDIO-CAPTURE höjer Roland återigen standarden för datorbaserad inspelning. Det senaste tillägget i den hyllade CAPTURE-familjen kan som första kompakta audiointerface skryta med hela 12 stycken mikrofonpreamps av premiumklass. Då det totalt finns 16 ljudingångar, 10 utgångar och MIDI in/ut erbjuds massiva inkopplingsmöjligheter, tillräckliga för proffsnivå-uppsättningar, allt i en enda, smidig enhet som enkelt ryms i en väska. Andra förstklassiga funktioner inkluderar 24-bit/192 kHz ljudkvalitet, omfattande frontpanelmätare, monitor-utgångar på XLR med dedikerad volymkontroll, dubbla hörlursjack och superstabila drivrutiner med VS Streaming-teknologi och mycket, mycket mer. Slitstark, portabel och redo för storskaliga inspelningsprojekt, både i studion och på vägen har STUDIO-CAPTURE både huvud och axlar över alla konkurrerande USB-ljudkort på marknaden.

Highlights

 • Högpresterande USB 2.0 audio interface för produktion i studio och mobilt
 • 16 ljudingångar och 10 utgångar, inklusive 12 mikrofonpreamps av premiumklass (VS PREAMP)
 • VS STREAMING levererar ultrastabil prestande med låg latency för Windows och OS X
 • AUTO-SENS ställer automatiskt in ingångsnivån på alla preamps
 • Individuell mätning av in- och utgångsvolym samt dedikerade kanalknappar
 • Fyra oberoende, mjukvarukontrollerade monitormixar
 • Monitorutgång med XLR-kontakt, direct monitor och dubbla hörlursjack med egna nivåreglage
 • Koaxial digital I/O; MIDI I/O med FPT
 • Öka antalet in-/utgångar genom att använda två STUDIO-CAPTURE tillsammans, båda kontrollerade av samma drivrutin
 • 2HE racköron medföljer

HÖGSTA KLASS FÖR MODERN LJUDPRODUKTION
Genom att kombinera prestanda i proffsklass, rikliga inkopplingsmöjligheter och en mångsidig portabel design är STUDIO-CAPTURE en kraftfull lösning för dagens musiker, producenter, låtskrivare och inspelningstekniker. Den levererar kvalitet jämförbar med dedikerade rackenheter med större prislapp, allt i en kompakt enhet som kan tas med överallt och är lika passande för att användas i mobil produktion, ställas på skrivbordet i hemstudion eller monteras i ett rack i den kommersiella studion med hjälp av de medföljande rackvinklarna. De 16 ljudingångarna, 12 mikronfonpreamparna och flexibla monitormixarna låter dig spela in de flesta band utan att addera nån ytterligare hårdvara eller varför inte låta flera syntar eller andra enheter vara samtidigt inkopplade i ett stort kompositionssammanghang? För att kunna tackla de riktigt stora projekten kan man expandera till 32 ingångar med 24 mikrofonpreamps genom att helt enkelt addera en andra STUDIO-CAPTURE.

12 MIKROFONPREAMPS AV PREMIUMKLASS
Bland dess många enastående funktioner återfinns tolv digitalt kontrollerade mikpreamps (VS PREAMPS) byggda med de bästa av komponenter för exeptionellt låg brusnivå, hög “headroom” och transparant ljudkvalitet. Lika många XLR/TRS-kombojack finns för inkoppling av instrument eller mikrofoner varav fyra är bekvämt placerade på framsidan. Varje kanal har individuell phantom-matning, lågpassfilter, fasvändning och digital kompressor åtkomliga via den inkluderade mjukvarukontrollpanelen.

GENERÖSA OCH FLEXIBLA INKOPPLINGSMÖJLIGHETER
STUDIO-CAPTURE är utrustad med totalt 16 ingångskanaler och 10 utgångskanaler. Tack vare de mångsidiga, utrymmesbesparande kombojacken kan vardera av de 12 mikrofoningångarna alternera som balanserade/obalanserade linjeingångar för ¼” telekontakt medan ingång 13-16 har sina egna dedikerade teleingångar (TRS). Ingång 1 och 2 kan kopplas om till högimpedansingångar för att direkt kunna ansluta elgitarr eller elbas medan ingång 15/16 kan kopplas om till den digitala ingången. Åtta analoga utgångar finns på TRS-jack medan det första stereoparet dubbleras på XLR-utgångar. Ytterligare två utgångar (9/10) är tillgängliga via digitalutgångarna. STUDIO-CAPTURE har också MIDI in/ut med Rolands egna FPT-teknologi för överlägsen stabilitet och prestanda.

HÖGPRESTERANDE VS STREAMING-TEKNOLOGI
STUDIO-CAPTURE erbjuder högupplöst 24-bitars inspelning i samplingsfrekvenser upp till 192 kHz med otroligt stabil och branschledande USB-prestanda med mycket låg latency genom Rolands egenutvecklade VS STREAMING-teknologi. Alla nuvarande Mac och PC-plattformar stöds genom ASIO 2.0/WDM- (Windows) och Core Audio-drivrutiner (Mac). Tack var VS STREAMING-teknologin kan du också expandera ditt system genom att använda två STUDIO-CAPTUREs på samma