Warm-Audio WA-MPX Vintage rör-preamp med Tape Saturation – 1 kanal

1-Kanals Vintage mikrofonpreamp med Tape Saturation.

9 499 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 439 kr/månad

  • Artikelnr: 0553148864
  • 2-4 dagar

WA-MPX är en autentisk reproduktion av en väldigt vördad rör-preamp hämtad från en av musikens mest legendariska epoker, 50- och 60-talet. 

Les Paul förändrade allt genom att uppfinna ”reel-to-reel” rullbandsinspelning med en preamp tillverkad av AMPEX (350- och 351-modellerna). Den här rörförförstärkaren var pionjär för födelsen av rock ’n’ roll soundet och dess ”radio ready” hits, vars klassiska ”rörvärme” definierade en legendarisk era av musik som fortfarande eftersträvas än idag.

Med rullbandspelarens intåg blev denna typ av vintage rör-preamp självklar i signalkedjan på mängder med hitinspelningar, med kraftig analog ton och värme. Detta ikoniska sound hjälpte till att definiera ljudet av artister som Elvis Presley, Kurt Cobain, Bing Crosby, Les Paul, Nat King Cole och Roy Orbison. Än i dag eftersträvas soundet för att skapa tidlösa inspelningar. 

Med premiumkomponenter, originalkretsdesign och kontroll av Tape Saturation, återger WA-MPX på ett autentiskt sätt vintage-soundet och värmen från originalet.

WA-MPX har valbar Tape Saturation och ger dig omedelbart ett fantastiskt sound.